Wpis z mikrobloga

@onuceSzatana Sam ostatnim zdjęciem potwierdzasz to co od samego początku pisałem xD Piękna samoorka. Dlaczego nazywasz mnie dzbanem? I dlaczego wydaje Ci się, ze wiesz jak jeżdżę?
  • Odpowiedz
@kiszczak: Przecież każa tego typu droga w Polsce też ma podwyższony limit, co ty p--------z xDDDDDDDD To jest droga szybkiego ruchu, coś znanego w Polsce od 15 lat góra xD Każda taka droga ma już nowoczesne parametry i limity xDDDD

Bo nie wierzę, że jeździsz przepisowo na drogach, któe twój majestat, mózg wielkości stodoły, ocenił jako bezsensownie ograniczone xD Takie panisko, jak ty, ma swoje limity w głowie, swoją moralność,
  • Odpowiedz
@Publius Warszawa - Łódź. Ah my mamy bardzo różne doświadczenia. Bo jeździłem tam bliżej godzin szczytu. To co się tam o--------a przechodzi ludzkie pojęcie... Oba pasy jadą 70 bo jest tak dużo aut. Co chwilę zwalniają do 50 a potem przyspieszają do 120. Masa cwaniaków jedzie dosłownie środkiem drogi albo wyprzedza awaryjnym bo MUSZĄ wyprzedzić. To nic że korek jest na całej długości drogi. Będą siedzieć na dupie i migać długimi
  • Odpowiedz
Może często jeździsz przed biurem ochrony pseudo rzadu? Przesiądź się na konia z furmanka dla spokoju bo tamci akurat zdawali prawko z Karakanem..
  • Odpowiedz
  • 1
@jebluschytrus Nie to że jestem zwolennikiem szybkiej jazdy ale wydaje mi się że kultura Polskiej jazdy to prędkość +/-20-30kmh więcej niż jest nie uwierzę w to że na 50 wszędzie jedziesz 50.
  • Odpowiedz
lewy pas służy tylko i wyłącznie do wyprzedzania

@wykop2go: i kolejny, ja p------ę. Który to już w tym wątku, chyba z dziesiąty.

@WyslijNaPwUlubionegoMema: może jest tak bo łamiesz przepisy? lewy pas służy tylko i wyłącznie do wyprzedzania, a nie do jazdy nim (za wyjątkiem sytuacji w której skręcasz w
  • Odpowiedz
@WyslijNaPwUlubionegoMema: Może w tej konkretnej sytuacji przy dojeżdżaniu do czerwonych świateł to bez znaczenia ale mamy ruch prawostronny i powinnismy jechac prawym pasem, chyba że wyprzedzamy. Jak mam taki dzień ochotę że chce jechać 50 to jadę skrajnym prawym i jak dla kogoś to za wolno to wyprzedał. Osobiście nie lubię jak taki chiller blokuje lewy pas bo tak i tyle xd
  • Odpowiedz
@Szejker-Szejker: no jak widać nie skoro takie bzdury wpisał w pytania egzaminacyjne.

Aczkolwiek nie chce mi się do końca wierzyć, że tak faktycznie jest. Różnie się w tym kraju dzieje, ale raczej nikt nie wpisał do egzaminu pytania niezgodnego z przepisami.
  • Odpowiedz
@Szejker-Szejker: jakby co to masz jeszcze tutaj komentarz Draxlera (myślę, że wystarczający autorytet w dziedzinie prawa o ruchu drogowym): https://www.prawodrogowe.pl/informacje/ekspert-wyjasnia/mozliwie-blisko-prawej-krawedzi-jezdni

Nie ma nigdzie w przepisach określone, że "lewy pas służy do wyprzedzania". Możesz nim jechać zarówno wyprzedzając jak i dojeżdżając do lewoskrętu, omijając przeszkodę, możesz też gdy widzisz, że na prawym jest warunkowy skręt i chcesz innym umożliwić jazdę w tamtym kierunku. Przykładów jest naprawdę sporo dlatego nie sądzę by na
  • Odpowiedz