Aktywne Wpisy

Shyvana +12
Pytanie statystyczne.
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
sloniasek +225

masternie będzie głównym branchem za niedługo (a być może nawet w samym gicie).git push --forceteż jest zagrożony, bo to zdecydowanie non inclusive i agresywne...PS Np.
leaderczyprimaryteż nie jest inclusive, bo to znaczy, że coś/ktoś jest liderem, czyli jest w czymś "lepszy" od "reszty". Np słownik Cambridge, stwierdza, jak chodzi o definicjęprimary:more important than anything else- jak dla mnie ewidentne różnicowanie na lepszych/gorszychPolecam zobaczyć, co generalnie na githubie się ostatnio wyrabia: https://github.com/search?q=inclusive+language&type=Issues
#programowanie #heheszki #git #niewiemjaktootagowac #ciekawostki #informatyka #technologia i jeszcze #socjologia
Even an unintentional connotation with “slave” would still be problematic. Sadly, it's intentional
Takie p---------e da się podciągnąć pod zdecydowaną większość terminów i nazw używanych w branży ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale to dobrze, teraz wyleje fala n----------a i będzie wiadomo, od kogo trzymać się na dystans
:DD https://github.com/MozillaReality/FirefoxReality/issues/3494
zmiana samego 'master' (bez odniesienia do niewolnictwa) IMO NIE nastąpi. tutaj niestety kamyczek do ogródka dołożył Scott Hasnelmann (nie trawię kolesia - dla mnie to taki celebryta IT - dużo gadki, ale kolo tylko teoretyzuje). oczywiście on ma żonę z Afryki więc to też po jakiejś części może tłumaczyć to, że jest bardziej wrażliwy na takie tematy.
natomiast słowo
masterma wiele znaczeń i jestmasterodnosi sie raczej do oryginalu, najwazniejszej wersji, z ktorej brane sa pliki, zmieniane w galeziach.tak samo jak
masterw wyrażeniu:-
master copynie ma nic wspólnego ze słowemmasterodnoszącym się do niewolnictwai takich przykładów można by mnożyć. i jakkolwiek sama IDEA tego by nie dyskryminować ludzi jest słuszna, to niestety część osób w tym "rewolucyjnym zapale" zapędza się niestety zbyt daleko