Aktywne Wpisy

wiedzmy +3
Nie wiem, czy to odpowiednie miejsce, ale spróbuję.
4 miesięcy temu zerwała ze mną stara, oboje jesteśmy koło 30 lvl. Byliśmy razem prawie rok, z czego ponad pół roku razem mieszkaliśmy (praca zdalna, 24h razem, dosłownie).
Uważam, że się dobraliśmy. Ona miała ze mną dobrze, ja z nią. Ale zaczęliśmy się kłócić o dosłownie głupoty, co tydzień-dwa. Czasem miałem wrażenie, że szuka powodu do awantur, ale ja też czasem, zamiast odpuścić to tego.
Straciłem
4 miesięcy temu zerwała ze mną stara, oboje jesteśmy koło 30 lvl. Byliśmy razem prawie rok, z czego ponad pół roku razem mieszkaliśmy (praca zdalna, 24h razem, dosłownie).
Uważam, że się dobraliśmy. Ona miała ze mną dobrze, ja z nią. Ale zaczęliśmy się kłócić o dosłownie głupoty, co tydzień-dwa. Czasem miałem wrażenie, że szuka powodu do awantur, ale ja też czasem, zamiast odpuścić to tego.
Straciłem

Poroniec +123

@MilionoweMultikonto: dokładnie to, co napisał @kondziorakrobata. Już dziś dla ogromnej większości Polaków religia jest taką samą tradycją, jak nie wiem, grill na majówkę, albo oglądanie meczu reprezentancji. Religia przestaje nam być potrzebna i nie zastąpi jej żadna inna, gdy obecna przeminie.
Przypominam że nie mogę dzisiaj iść normalnie do sklepu...
@JaniceIsNotFromHere: były inne wierzenia, skoro.z wiary w Światowida dało się ludzi przechścić to i da się ich zislamizować.
Ile Ty masz lat? 12?
Przed zakazem handlu w niedzielę nigdy poczta nie była otwarta w niedzielę xD
@boskakaratralalala: poważnie? W jakim świecie ty żyjesz, że nie potrafisz korzystać z wyszukiwarki? To, że nie ma globalnej wojny religijnej, nie oznacza, że nie ma lokalnych wojen religijnych. Gdzie religia wyznacza ci miejsce w sporze.
@JaniceIsNotFromHere: ależ tak w większości przypadków jest - i chwała Bogu za to :-) Inaczej miałabyś w Polsce samych Terlikowskich i same Godki. Chciałabyś żyć w państwie zorganizowanym przez osoby tego typu? Dzięki temu,
@dobrzecisiewydaje: obecna sytuacja pokazuje że nie są to wystarczające mechanizmy...
@dobrzecisiewydaje: w moim życiu są to bardzo ważne aspekty