Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Nie wiem jak zacząć ale prawdopodobnie #psychiatra #psychologia Chciałbym się dowiedzieć czy mam jakiś problem czy to całkiem normalne? Jeśli problem to pod jakąś chorobę psychiczną można to podpiąć?
Okey do rzeczy, od prawie 5 lat ZAWSZE biorę potwierdzenie z karty przy płaceniu WSZĘDZIE. Głownie tylko takie, którego hmm ''nie mam jeszcze w kolekcji'' tak wiem dziwnie to brzmi. Co mi się podoba w takim papierku zwanym potwierdzeniem z karty? A no logo jakie na nim widnieje czy to banku, pośrednika płatniczego czy po prostu sklepu/danego lokalu a w zagranicznych potwierdzeniach to jeszcze symbol innej waluty i kwota jaka na nim widnieje. Po powrocie do domu robię ksero takiego potwierdzenia, kartka skserowana ląduje w koszulce a potwierdzenie w kopercie. Wszystko mam opisane i na ten moment mam stos segregatorów i teczek z tym. Często sobie je przeglądam i wspominam gdzie byłem, co tam kupiłem itd. Nikt o tym nie wie, a jak wychodzę ze znajomymi to pytają ''Anon po co Ci te potwierdzenia?'' często jakoś ich tym zbywam. Czy Ja mam jakiś problem?
Niebieskipasek Lat 21. Często jak wracam z podróży to mam tego masę ale kserowanie i segregowanie dla mnie to czysta przyjemność. Chętnie posłucham Waszych zdań na ten temat.
#bank #banki #pieniadze #finanse #pytanie

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5edd2d84408f73906dad9016
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę

[=====...................................] 14% (32zł/235zł)
Anonimowy: ... 25zł dziękuję!
Anonimowy: ... 5zł dziękuję!
Uzbieraliśmy już na 1 lat działania AMW!
  • 14
Chętnie posłucham Waszych zdań na ten temat.

@AnonimoweMirkoWyznania: jak bym miał takie hobby to bym pewnie wrzucał to do chmury na jakiś dropbox czy gdrive żeby w domu nie trzymać segregatorów, ale jeżeli ważna jest dla ciebie możliwość fizycznego dotknięcia, to co zrobisz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
OP: @ms93: Dzięki, właśnie robię to w ramach hobby, zbieram też magnesy
@Jokomemlono: No właśnie PDF nie wystarczy, wolę mieć na papierze
@Zapieks72: Hmm zagłębię się w to
@ArtyQ: Też mam bo korzystam z mBank dodatkowo każdej transakcji robię screenshota i ląduje w folderze o nazwie np. ''Norwegia Oslo 10.02.2020'' i tam wrzucam screeny wszystkich transakcji z opisami + plik tekstowy co pod daną transakcją w lokalu
Ale złapałeś kiedyś bankową mafię za rękę, że Cię oszukali, czy tylko polujesz na oszustów?
Kumpel tak miał z operatorem komórkowym, że zapisywał sobie wszystkie minuty rozmów i wszyscy się z niego zbijali do momentu jak była jakaś awaria systemu bilingowego i ludki dostawały po kilkadziesiąt zł extra rachunki, a "Miszcz" miał wszystko zapisane i reklamacja z miejsca uznana i to co najmniej dwa razy pamiętam, że odzyskał kasę. Ale to było
@AnonimoweMirkoWyznania: Może to jakaś wariacja zbieractwa? Tych ludzi co znoszą do domu różne szpargały i układają na stertę, bo ładne, bo się przyda, bo sobie leżało. Ty akurat zbierasz potwierdzenia, ale problem może być jak zaczniesz zagracać tym mieszkanie albo przerzucisz się na coś poważniejszego i po chałupie zaczną ci biegać robale. Choć według mnie i tak lepsze niż zbieranie kapsli, puszek, butelek, wielkich gratów. Osobiście spróbowałbym tego po prostu nie
@AnonimoweMirkoWyznania: ej, fajne hobby :D tylko ja bym, dla bezpieczeństwa, te screeny i foldery trzymał w zaszyfrowanym kontenerze, a segregatory pod kluczem, tak na wszelki wypadek, bo wiesz, to jest właściwie "linia" Twojego życia, nigdy nie wiadomo czy ktoś kiedyś nie będzie Cię chciał śledzić i znaleźć na Ciebie jakieś haki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ArtyQ: Jak mi kiedyś naliczyło podwójnie jedną transakcję na karcie to potem przez rok zawsze i wszędzie brałem te potwierdzenia i na koniec dnia w historii transakcji sprawdzałem czy wszystko się zgadza i jeżeli było ok to wyrzucałem je. apka mBanku i szczegóły operacji na żywo uwolniły mnie od tego :) tylko czasem jak ich system lub net ma laga to się wkurzam, że wyszedłem ze sklepu już z zakupami, a
Chętnie posłucham Waszych zdań na ten temat.

@AnonimoweMirkoWyznania: proponuję się zgłosić do GUS-u. Oni mają takie książeczki do badania inflacji. Będziesz mógł te paragony wpisywać do ich zeszyciku i dzięki temu wszyscy na tym skorzystamy, a Tobie wpadnie kilka stówek miesięcznie ( ͡ ͜ʖ ͡)
@AnonimoweMirkoWyznania: I to jest najoryginalniejsze hobby o jakim na razie słyszałem. Pewnie bym się trochę pośmiał na wstępie (głupi jestem, wiem), ale kurde jak ktoś się czymś pasjonuje i może o tym gadać to naprawdę jest to fajna rzecz. Nie przejmowałbym się zastanawianiem nad tym. :)