@ciezka_rozkmina: @niochland: Zdajcie sobie sprawę, że to tylko część historii? Ten "libertarianin" najpierw zgodził się sprzedać cementowni działkę, którą kupił za 42 000 $. Umowa miała opiewać na 250 000 $. Niezła przebitka, ale wtedy stwierdził, że jak się zgodzili na 250 000 $ to równie dobrze można zażądać 375 000 $. I na to się zgodzili, więc podrapał się w czuprynę, że to jednak za mało i
@Papi1234: Miał pomontowane kamery. @ciezka_rozkmina: Każdy wybiera sobie takich idoli jak chce. Ty wybrałeś fałszywy obraz człowiek jaki się zarysował w powszechnej świadomości na podstawie jedynie części faktów. Masz do tego prawo.
@Polanin: Wyciągasz pochopny wniosek nie wiedząc czym mi zaimponował i dlaczego jest bohaterem w moich oczach. Przyczyna i historia tego konfliktu ma dla mnie znaczenie drugorzędne. Tylko dla libertarian ważny jest aspekt tej postaci będący symbolem walki z systemem. Ja go podziwiam za coś innego.
Tylko dla libertarian ważny jest aspekt tej postaci będący symbolem walki z systemem.
@ciezka_rozkmina: Dziwne jest dla mnie, że osoba nie mająca nic wspólnego z ideami liberitanizmu i niewiele wspólnego z walką z systemem (w końcu on się tylko mścił za to, że nie dostał tyle pieniędzy ile chciał) może stać się idolem dla osoby, dla której te wartości są tak ważne. No, ale jak już pisałem: Twoi idole, Twoja
@barszczowo: Jest tego mnóstwo. Wrzuć w wyszukiwarkę i dostaniesz pełno źródeł. Możesz nawet zacząć od angielskojęzycznej wikipedii czy jakiegoś filmiku na youtube.
@Polanin: Ja go podziwiam za determinację i pogardę wobec śmierci. Wsiadając do tego spychacza, betonując się w nim bez możliwosci wyjścia I ze strzelba czy tam pistoletem od początku zakładał, że umrze. I to jest piękne.
Podziwiam go za ten opancerzony pojazd + to, że tak długo się z nim użerali. A wystarczyło mu pozwolić zbudować drogę dojazdową
@ciezka_rozkmina: Każdy wybiera sobie takich idoli jak chce. Ty wybrałeś fałszywy obraz człowiek jaki się zarysował w powszechnej świadomości na podstawie jedynie części faktów. Masz do tego prawo.
@ciezka_rozkmina: Dziwne jest dla mnie, że osoba nie mająca nic wspólnego z ideami liberitanizmu i niewiele wspólnego z walką z systemem (w końcu on się tylko mścił za to, że nie dostał tyle pieniędzy ile chciał) może stać się idolem dla osoby, dla której te wartości są tak ważne. No, ale jak już pisałem: Twoi idole, Twoja
@ciezka_rozkmina: Racja, sory. O libertarianizmie to nie był Twój wpis.