Wpis z mikrobloga

#pcmasterrace #amd #oprogramowanie

Mam Radeona RX470 i Windowsa 10 64 bit.
Dzisiaj wyskoczył mi komunikat że są do zaktualizowania sterowniki do karty graficznej ale nie udało ich się wgrać bo pojawił się błąd mówiący o tym że nie można kontynuować instalacji bo nie powiodła się instalacja poprzednich wersji oprogramowania.
Wszedłem w aplikacje i usunąłem sterowniki AMD a potem jeszcze usunąłem wszystkie foldery AMD z dysku C.Potem pobrałem nowe sterowniki ale przy instalacji pojawił się ten sam błąd mimo że przy instalacji zaznaczyłem usunięcie poprzednich wersji (Przywracanie ustawień fabrycznych).Co powinienem teraz zrobić?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PawelW124: Ja generalnie w Windowsie nigdy nic nie zmieniałem, tylko odpalałem DDU (uprzednio pobierając na kompa już nową wersję sterowników), odinstalowywałem, ponowne uruchomienie i instalka nowych. Nigdy nic złego mi się całe szczęście nie działo, w sumie raczej nie powinno.
  • Odpowiedz
@Qrwencjusz: Ok,nie zmieniałem niczego w Windowsie a resztę zrobiłem jak w tym filmiku i nowe sterowniki zainstalowały się bez żadnego problemu.Wielkie dzięki.Wcześniej spróbowałem jeszcze zainstalować sterowniki z automatycznym wyszukiwaniem najnowszej wersji i też pokazało ten błąd ale sterowniki się wgrały,działały i nawet pokazywało że są aktualne ale już wolałem to zrobić porządnie.
  • Odpowiedz