#allegro #csgo Mirki szczególnie te z csgo. Proszę uważać komu sprzedajecie swoje skiny. Dziś jakiś gówniarz próbował nabrać mnie na stary numer z fałszywym email od allegro. Dla potomnych jego email to nygasekk@gmail.com a nazwa na allegro Client:84362827.
sprzedawałem na przełomie kwietnia/maja skiny do cs go i typ tez mnie 'terroryzował". ogólnie miałem na poczatku beke z cymbała, ale niestety allegro-lokalnie działa tak, że jak ktoś rozpocznie kupowanie to ściąga ci ogłoszenie na 5dni.
zgłaszałem to wielokrotnie do allegro, banowali kolejne konta tego cymbała, ale i tak musiałem czekać te
@Majsonovsky: No zgłosisz a go zablokują to zalozy nowe konto XD zamiast sprzedawać na stronach skinowych to się bawicie w to Allegro a później ze scamuja XD Wczoraj tez jakiś z Allegro wałek
@XkemotX: @CherryCz0pek: wysylaja mail jakby od Allegro identyczny ze „kupujący zapłacił” itp i dopisują czesto ze proszą o szybkie wysłanie bo to dla kuzyna/brata na urodziny i liczą ze ktoś widząc potwierdzenie Allegro itp wysle przedmiot ( ͡°͜ʖ͡°)
@epll nie mam aktualnie głowy do tego żeby zgłaszać na policję i nie mam na to czasu ale jeżeli do allegro jakoś się da czy gdziekolwiek indziej to chętnie bym zadzialal @Majsonovsky dlatego tylu scamerow jest bo nikomu sie nie chce wiec dzialaja dalej
A jako, że pan zlymein na pewno tutaj zajrzy, to może wykorzystać to co przedstawiłem do uporządkowania swoich sociali w celu zwiększenia anonimowości.
Zostawiam tutaj jeszcze to osobno, co mogłoby wskazywać na irracjonalne działanie - pierwszą kradzież zakończoną skruchą i orientacją w sytuacji, aby zaraz przystąpić do następnej akcji. https://e-prawnik.pl/forum/oszustwo-przez-allegro.html
Przy czym nikogo nie namawiam do jakiegokolwiek linczu czy prób wyjaśnienia sytuacji, nie wiadomo czy nie mamy do czynienia z kradzieżą tożsamości i podszywaniem się jakiegoś seby pod randomowego youtubera. Wyjaśni to jedynie allegro i policja.
źródło: comment_1590920325wQqaEjIcPzSSJ3QNICrczu.jpg
Pobierzsprzedawałem na przełomie kwietnia/maja skiny do cs go i typ tez mnie 'terroryzował". ogólnie miałem na poczatku beke z cymbała, ale niestety allegro-lokalnie działa tak, że jak ktoś rozpocznie kupowanie to ściąga ci ogłoszenie na 5dni.
zgłaszałem to wielokrotnie do allegro, banowali kolejne konta tego cymbała, ale i tak musiałem czekać te
@epll nie mam aktualnie głowy do tego żeby zgłaszać na policję i nie mam na to czasu ale jeżeli do allegro jakoś się da czy gdziekolwiek indziej to chętnie bym zadzialal
@Majsonovsky dlatego tylu scamerow jest bo nikomu sie nie chce wiec dzialaja dalej
z okolic ostrowa wlkp prawdopodobnie jest
źródło: comment_1590941801lr4nPTq1VpHfadGTrbk2Do.jpg
Pobierzhttps://e-prawnik.pl/forum/oszustwo-przez-allegro.html
Przy czym nikogo nie namawiam do jakiegokolwiek linczu czy prób wyjaśnienia sytuacji, nie wiadomo czy nie mamy do czynienia z kradzieżą tożsamości i podszywaniem się jakiegoś seby pod randomowego youtubera.
Wyjaśni to jedynie allegro i policja.