Wpis z mikrobloga

@sidhellfire: w warthunder są trzy tryby gry. Arcade, historyczny i ''real battles''. W real battles latasz na joysticku i nie masz żadnych ikonek samolotów. Musisz podlecieć i ogarnąć czy to twój czy wróg :)
  • Odpowiedz
@Musiek_: Ale poziom symulacji lotu jest przynajmniej w takim stopniu jak w IL2? W ogóle da się porównać to do latania na frontach? Jest tak, że masz pocisków na kilkanaście sekund ciągłego ognia i musisz wrócić i wylądować? Jak ze stallami? Walka energetyczna ma sens, czy głównie pojedynki kołowe? Jak z zarządzaniem skokiem śmigła, albo mieszanką paliwową/ogólnie silnikiem? Ciekaw jestem, bo chętnie zagrałbym w coś poważnego online, ale chyba wszystkie
  • Odpowiedz
@Musiek_:

@sidhellfire: Po wprowadzeniu czołgów, będą one walczyć bez samolotów. Współpraca sił powietrznych i lądowych w ramach jakichś "zadań" zostanie wprowadzona później.

@sidhellfire: W historykach masz wszystko, co wymieniłeś, oprócz takich subtelności jak skok śmigła. Nie wiem, jak jest w FRB, bo nie grałem.
  • Odpowiedz
@sidhellfire: z tego co wiem to poziom realizmu jest przynajmniej taki jak w IL2. WT tworzył chyba ten sam producent. W trybie historycznym i realistycznym masz pocisków na kilkanaście sekund ciągłego ognia, a ładowanie odbywa się na lotnisku. Jeżeli chodzi o sposób walki to oczywiście energy fighting albo walki kołowe (da się inaczej?). Skok śmigła, mieszankę i inne takie skomplikowane sprawy możesz regulować gdy grasz w trybie realistycznym, ale to
  • Odpowiedz