Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +515
Za kilkadziesiąt minut pogadanki z gastrologiem w Warszawie 1400 złotych. TYSIĄC CZTERYSTA ZŁOTYCH. Tak, samej suchej pogadanki bez gastroskopii, bez kolonoskopii, bez USG, bez gwarancji wyjścia z gabinetu z receptą na jakiś lek.
Czy lekarzom w 2026 roku znane jest pojęcie wstyd? Mi byłoby zwyczajnie wstyd robić taki skok na kasę chorego pacjenta.
#lekarz100k #lekarz #medycyna #konowalposting
Czy lekarzom w 2026 roku znane jest pojęcie wstyd? Mi byłoby zwyczajnie wstyd robić taki skok na kasę chorego pacjenta.
#lekarz100k #lekarz #medycyna #konowalposting
źródło: gastrolog
Pobierz
derek25 +60
Zwracam się do właścicieli kanałów Konfitura i Samochodoza być może przeglądają ten tag.
Ogólnie szanuje waszą aktywność, robicie wiele dobrego dla pieszych ale nie podoba mi się to co zrobiliście w sprawie zajścia z 19 lutego na ul. Noakowskiego.
Dlaczego jak kierowcy przeginają to wrzucacie filmy, na Youtube, shorty, na FB wszędzie gdzie się da a jak wy przegięliście to oczywiście nie ma żadnego filmu bo kierowca był starszy i sprawa została rozwiązana
Ogólnie szanuje waszą aktywność, robicie wiele dobrego dla pieszych ale nie podoba mi się to co zrobiliście w sprawie zajścia z 19 lutego na ul. Noakowskiego.
Dlaczego jak kierowcy przeginają to wrzucacie filmy, na Youtube, shorty, na FB wszędzie gdzie się da a jak wy przegięliście to oczywiście nie ma żadnego filmu bo kierowca był starszy i sprawa została rozwiązana
źródło: eZy-Watermark_19-02-2026_05-28-50-8620PM
Pobierz

Twilight Q
https://myanimelist.net/anime/1981/Twilight_Q
Tym razem po kolejny seans sięgnąłem do całkiem często odwiedzanego przeze mnie ostatnio katalogu "Mamoru Oshii - Śmietnik", wsadziłem rękę, poszperałem chwilę i wyciągnąłem ten oto rzadki okaz.
Jak sama nazwa wskazuje, tytuł nawiązuje do kultowego Twilight Zone. Ma też tę samą formę. Są to niepowiązane ze sobą historie (całe dwie, projekt zarzucono z powodu słabych wyników sprzedaży), których jedynym elementem wspólnym są wydarzenia paranormalne.
Pierwszy odcinek opowiada historię młodej dziewczyny, która podczas nurkowania znajduje aparat fotograficzny, na którego kliszy znajduje się jedno zdjęcie - przedstawiające ją z jakimś obcym mężczyzną. Po krótkim śledztwie okazuje się, że ten model aparatu jest dopiero w planach producenta i wyjdzie najwcześniej za rok. A w tle pojawia się czerwony przypływ wydzielający trujące gazy.
Drugi odcinek jest de facto monologiem prywatnego detektywa szpiegującym ojca z córką oraz odkrywającego powiązania między katastrofami lotniczymi a rybą na obiad.
Pierwsza część jest dosyć schematyczną historyjką, ogląda się ok, jest całkiem ładna, ale brakuje jej jakiejś mocnej puenty. Po zakończeniu jest takie... ¯\_(ツ)_/¯ no i?
Druga za to z racji swojej formy trochę przynudza, ale sam materiał jest o wiele ciekawszy. Gdyby opowiedzieć tę historię odrobinę dynamiczniej byłaby zdecydowanie bardziej przystępna i obyłoby się bez przysypiania w trakcie.
Pozycja zdecydowanie dla archeologów. Tych mniej wybrednych.
źródło: comment_1590765403IzIV9s9YskKYQ7plCEBE9A.jpg
Pobierz