Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@BotRekrutacyjny: tak, musisz się chipselectem przełączać między CANem a kartą SD. Zrób sobie bufor kołowy, do niego zapisuj dane, i się przełączaj. MCP2515 też jakieś bufory ma z tego co pamiętam to moze uda się wyrobić tak żeby nie tracić ramek.
  • Odpowiedz
@karolp1993: już mam, wcześniej miałem CAN i SD na 10 pinie i próbowałem kilka razy przełączyć się z CANem na 4 pin, ale nie chciało działać, teraz CAN przepiąłem na 9, w kodzie zadeklarowałem MCP też na 9 i działa, dzięki za pomoc
  • Odpowiedz
@BoKoR: a do pracy taki tester modułów typu przełącznik od oświetlenia wewnętrznego w samochodzie, szyberdachu itp. Na razie robię reverse engineering, bo osoba odpowiedzialna za te testery odeszła, a nie mają żadnej dokumentacji xD
  • Odpowiedz
@karolp1993: duża, amerykańska korporacja, produkujemy elektronikę i kamery do samochodów
dzisiaj nasłuchiwałem tester po CANie, ale zapomniałem, że część funkcji jest kontrolowana po LINie, transceiver LIN będę musiał wylutować z naszej płytki na razie i wybrać coś z TME
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@BotRekrutacyjny: nie rekrutujecie przypadkiem? W LINie z reguły masterem są też te urządzenia które nadają po CANie, musisz mieć i jedno i drugie żeby podsłuchać transmisję. Dla przykładu, duża część przycisków do sterowania z kierownicy jest podłączona via LIN a masterem jest przełącznik zespolony.
  • Odpowiedz
@karolp1993: przez wirusa wszystkie rekrutacje wstrzymane niestety, od połowy marca jest bardzo mało zamówień
Ten przełącznik, który wczoraj badałem to rzeczywiście najpierw wybudzał się po CANie, a dopiero później informacja o zmienie jasności podświetlenia mogła pójść po LINie
  • Odpowiedz