Wpis z mikrobloga

72 lat temu 25 maja 1948 r. w więzieniu mokotowskim przy ul. Rakowieckiej w Warszawie komuniści zamordowali
Flaga Polski
Rotmistrza Witolda Pileckiego.
Zginął od strzału w tył głowy.
Jego ciała do dziś nie odnaleziono.
"Ja już żyć nie mogę, mnie wykończono. Bo Oświęcim to była igraszka"

#historia #pilecki #patriotyzm #czerwonazaraza #iiwojnaswiatowa
Pshemeck - 72 lat temu 25 maja 1948 r. w więzieniu mokotowskim przy ul. Rakowieckiej ...

źródło: comment_1590390295hi6HcQvPemFB4mY1emjPyn.jpg

Pobierz
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mlodedrwale: w historii Polski należy rozróżnić okres 1944-1956 i 1956-1989. W tym pierwszym okresie wpływ ZSRR na sprawy wewnętrzne Polski był ogromny, a władzę sprawowali przybysze zza wschodniej granicy, spolonizowani Rosjanie i zruszczenie Polacy.
  • Odpowiedz
@JanSebastianCadillac: @mlodedrwale:

Polacy go zamordowali, nie ma takiej narodowości "komunista".

Podajecie nazwiska "Polskich" sędziów i okazuje się, że to żydzi komuniści, kończący szkoły w Rosji. Tacy właśnie z nich Polacy, którzy za polaków się nie uważali i nigdy nie asymilowali, powiewali tylko jak wiecha w tę stronę w którą wiatr zawiał. Teraz po 80 latach wielkie zdziwienie wśród narodów, że jak tylko się dało, to wynosiliśmy po wojnie
  • Odpowiedz
tak tak xD zwłaszcza że komuniści nienawidzili Żydów xD ty baranie, weź wracaj do książek i przestań rozpowszechniać bzdury

@Eli_Cohen:

i dlatego w bezpiece i sądach w czasach stalinizmu Żydzi to była nawet połowa stanu
  • Odpowiedz
Podajecie nazwiska "Polskich" sędziów i okazuje się, że to żydzi komuniści,

@whycantitbe: Podajcie nazwiska "Niemieckich" nazistów i okazuje się, że to austriaccy malarze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@bigos555 akurat niemieckich nazistów jest znaczna większość czego nie można powiedzieć o polskich sędziach do 1956r w Polsce, po co forsujecie tę propagandę?

@Eli_Cohen nie dość że perfidnie kłamiesz to jeszcze obrażasz innych, ha tfu ci na twarz
  • Odpowiedz
@Eli_Cohen w Twoim komentarzu jest samo kłamstwo żydku a ty mi coś o braku wiedzy trzeszczysz

Do tego tendencyjny brak kultury i poszanowania rozmówców. Sam wystawiasz sobie świadectwo ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Przypomnijmy, że w składzie sędziowskim, który utrzymal wyrok był Roman Kryże - ojciec Andrzeja Kryże sędziego, który skazywał opozycjonistów w PRL, później związany z PiS. Jak widać zamiłowanie do totalitaryzmów i antypolskość jest w tym przypadku cecha rodzinna.

@Variv: a dziadek Tuska był w Wermachcie więc to Niemiec- ten sam poziom
  • Odpowiedz
tak tak xD zwłaszcza że komuniści nienawidzili Żydów xD ty baranie, weź wracaj do książek i przestań rozpowszechniać bzdury

@Eli_Cohen: p--------y - Żydów przestano lubić w pewnym okresie. W latach 40 jeszcze ich lubiono.
  • Odpowiedz
  • 0
@ediz4 Ale Tusk nie skazywał opozycjonistów w PRL. Gdyby Andrzej Kryże nie poszedł w ślady ojca to bym mu ojca nie wypominał.
Tusk w ślady dziadka nie poszedł, nie służył w niemieckim wojsku.
  • Odpowiedz