Wpis z mikrobloga

@revoolution: @upodlator: @troglodyta_erudyta: @LCaseiDefensis: sami kuźwa szefowie włoskiej kuchni, pewnie jeszcze śmietany dodajecie do carbonary?
Tu macie trzy pierwsze linki z włoskiego youtuba jak Włosi przygotowują pasta alla Bolognese, z trzema rodzajami makaronu: tagliatelle (czyli tak jak zasadniczo powinno się oryginalnie robić), rigatoni i spaghetti. Nigdzie nie podaje się makaronu wymieszanego z sosem, bo to wygląda jakby ktoś narzygał na talerz, sos zawsze
  • Odpowiedz
@Kaczorra czy ty ślepy jesteś?
Przecież rigatoni i spaghetti w twoich rzekomych dowodach, że makaronu nie podaje się z sosem jest oblepione sosem. To, że dodatkowo dodaje się więcej sosu mięsnego na górę to inna sprawa.
OP podaje suchy makaron, na który kładzie sos.

Tagliatelle to inna sprawa, ale w rozmawiamy tu o spaghetti.
  • Odpowiedz
@Kaczorra może jeszcze dodajesz oliwy do gotowania makaronu Xd Jak dodajesz to ta kupa sosu się nie przyklei do makaronu, a jak nie to po chwili makaron zlepia się w jedna pulpe i c---a sobie pomieszasz, wszystko u-----e
  • Odpowiedz
@troglodyta_erudyta:
Naprawde malo ludzi wydaje sie rozumiec, ze tak samo jak sie dodaje przypraw, tak samo jak sie kroi warzywa na sofritto, tak samo jak sie dodaje wina do miesa, TAK SAMO nalezy zmieszac makaron z sosem.
O to mi chodzilo : ze to taka sama czesc sposobu przyrzadzania, jak smazenie miesa. A ludzie mysla,ze to sposob podania jest, a sposob podania jest przeciez dowolny. Otoz nie tym razem, bo
  • Odpowiedz