Wpis z mikrobloga

Kurva ludzie zlitujcie sie., makaron z sosoem a czosniacko cebulackie podniebienia robią do tego teorie zycia i smierci


@Dab686: to, tak samo jest z pizzą xD Polacy mają na punkcie absolutnie prostego włoskiego jedzenia jakiś ultra kompleks
  • Odpowiedz
@revoolution: Bo spaghetti to rodzaj makaronu, nie danie. Jeśli chodzi o sos to tez, co dom to obyczaj. Ja to danie bardzo lubię i robię według własnego przepisu. Zawsze z mięsem wołowym, dużo wina i gotuje cały dzień, a jem dopiero następnego dnia po znowu parogodzinnym gotowaniu.
  • Odpowiedz
@Jednorybek: następnym razem daj 3x więcej pomidorów bo nie ma w ogóle sosu. Tylko niech cię Polska nosaczowa pokusa nie obezwładni i nie kuppomidorów w puszcze bo cały sos będzie miał metaliczny posmak.

Do tego wymieszaj sos w garnku i dodaj więcej niż jeden listek zielonego + sera żeby całe się ładnie złączyło. + Polecam świderki bo lepiej trzymają na sobie sos.

Pozdrawiam
Miśszcz Polognese
  • Odpowiedz
@Jednorybek: te sklejone grudy mięsa xDDD to jest tzw. spaghetti pierwszoroczne - takie twory wychodzą studenciakom jak pierwszy raz po wyjechaniu z domu coś sami ugotują.
spox, nauczysz się kiedyś, teraz najważniejsze żeby smakowało
  • Odpowiedz
@dominowiak no rzeczywiście Pascal to wyrocznia jak powinno się przygotowywać spaghetti ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Każdy je jak chce, mnie po prostu mierzi jak ktoś rzuca papę na suchy makaron, tak jak niektórych odrzuca pizza z ananasem.

Odpowiednio przygotowany makaron jest 100 razy lepszy, ale nie od dziś wiadomo, że typowy polak ma awersję do robienia nowych rzeczy i wypalone kubki smakowe, więc zawsze będzie awantura, że
  • Odpowiedz
no rzeczywiście Pascal to wyrocznia jak powinno się przygotowywać spaghetti


@troglodyta_erudyta: na pewno autorytet kulinarny większy niż 99,99% wykopków, tym bardziej, że jest tylko częściowo Polakiem i do tego "bywałym", więc cebulactwa mu nikt nie zarzuci.

Każdy je jak chce, mnie po prostu mierzi jak ktoś rzuca papę na suchy makaron, tak jak niektórych odrzuca pizza z
  • Odpowiedz
@dominowiak

jest tylko częściowo Polakiem i do tego "bywałym", więc cebulactwa mu nikt nie zarzuci.

Ale tu nie chodzi o cebulactwo. Jak ktoś chce, to niech tak je, nikomu nie bronię. Ale przypieprzyć się, że to c-----y sposób jedzenia makaronu zawsze mogę. Dlatego nazywam to spaghetti polonaise.

to już są wysrywy
  • Odpowiedz
To jest moja opinia, kolego.


@troglodyta_erudyta: to nie opinia tylko jakieś uprzedzenia/urojenia.

nie od dziś wiadomo, że typowy polak ma awersję do robienia nowych rzeczy i wypalone kubki smakowe, więc zawsze będzie awantura, że zawsze robił tak samo i będzie zapierał się rękami i nogami, żeby przypadkiem nie spróbować czegoś nowego, a nawet jak spróbuje to stwierdzi, że nie widzi różnicy.


serio, to NIE jest sposób wyrażania opinii. ( ͡
  • Odpowiedz
@Jednorybek:
Zmieszanie makaronu z sosem to nie jest sposob podania, tylko
UWAGA WAŻNY KOMUNIKAT

sposob przyrządzania. Tak przyrządzone danie smakuje o niebo lepiej. Tu nie chodzi o jakies poczucie elitaryzmu, tylko zwyczajnie
  • Odpowiedz
@giocarte: Jak tobie tak smakuje to sobie mieszaj. Rozbełtane spag bol na patelni smakuje mi jak jedzenie, które już było raz jedzone. Ja się nie czepiam, jak kto co je. Spaghetti to rodzaj pasty, nie nazwa dania. Tylko o to mi chodziło.
  • Odpowiedz