Wpis z mikrobloga

@Ator: na iphonie nie można mieć uruchomionej w tle aplikacji, co sprawia że jest wyłącznie bezużyteczną zabawką do facebooka

@diogene: Oto kwintesencja wiedzy nastoletnich internetowych wojowników androida ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@krokz: nie, po 10 minutach iOS je zamknie. Chyba że to aplikacja do VPN lub muzyki to wtedy tylko nie.

Komunikator internetowy? Zapomnij, chyba że działa
  • Odpowiedz
@psylo: fajnie rzucać inwektywami gdy sam jesteś nieudouczonym fanbojem.

NIE DA SIĘ utrzymać appki w tle jeśli nie jest odtwarzaczem muzyki lub klientem VPN, lub coś z GPS lub appką która je udaje, np. odtwarzając zapętlony utwór bez dźwięku. Ale za to appkę wywalają z AppStore.

Nie ma absolutnie żadnej możliwości by sobie ustawić że appka X może działać non stop. A to jest potrzebne by działał np. komunikator oparty
  • Odpowiedz
NIE DA SIĘ utrzymać appki w tle jeśli nie jest odtwarzaczem muzyki lub klientem VPN, lub coś z GPS lub appką która je udaje, np. odtwarzając zapętlony utwór bez dźwięku. Ale za to appkę wywalają z AppStore.

Nie ma absolutnie żadnej możliwości by sobie ustawić że appka X może działać non stop. A to jest potrzebne by działał np. komunikator oparty o OTR, gdzie są konkretne sesje i prawdziwe szyfrowanie E2E. Klient
  • Odpowiedz
@psylo: kłamiesz i się tego dalej trzymasz? nie da się utrzymać aplikacji włączonej w tle ponad 10 minut. Są sztuczki za które wywalają z appstore i są appki polegające na push.
  • Odpowiedz
Nie wiem. Ja w iphone mogę zmienić dzwonek i wysyłać pliki po Bluetooth na telefony z android lub na Windows . Nie wiem o co chodzi z tymi wojenkami. Na iOS nie miałem nigdy czegoś takiego że było na android a tu nie ma poza zacinaniem się systemu. Tego tu nie ma
  • Odpowiedz
@DryfWiatrowZachodnich: Co ty za porównania dajesz. Metoda po kablu i przeciąganie spiraconych piosenek, toż to cofnąłeś się o 10 lat. Ma swoje ograniczenia, ale w tym telefonie nie ma potrzeby wychodzić poza te ograniczenia, wszystko pięknie gra i trąbi zespół kombi
  • Odpowiedz
@Ator: Było by fajnie gdyby ten obrazek nie kłamał xD
2 lata wsparcia - jak kupisz Google Pixel to masz więcej. Do tego na co komu 3-4 lata wsparcia od Apple kiedy oni od zawsze wykorzystywali to by zmniejszać wydajność urządzeń

Producent stawia na jakość - tu zależy od producenta, jeśli wrzuciłeś wszystkich producentów do jednego worka to jesteś debilem.

Działa płynnie - to zależy od samego urządzenia, mój telefon mam od
  • Odpowiedz
@jamtojest:

iPhone nie pyta o uprawnienia? Nie wymaga zalogowania się do tego samego konta przynajmniej? Też jakieś operacje musisz wykonać przecież. Ja wolę mieć uprawnienia pod kontrolą i wiedzieć, na dostęp do czego zezwalam. Tak czy inaczej, działa i nie trzeba żadnych rootów, żadnego wielkiego kombinowania. Z tego co widzę w apce, wymagany jest Android minimum 7.0 i to jedyny warunek.

Gdzie się włącza tę funkcję?

A dobra,
  • Odpowiedz