Wpis z mikrobloga

@kriskir2000: gdzie ty niby masz napisane że będzie tylko kobieta, jak przecież w plotkach o grze było wyraźnie że będzie można zagrać i kobietą i facetem xD poza tym u wikingów kobiety były dość znaczące i miały sporo praw więc nawet jeśli będzie kobieta to ma to również odwzorowanie w historii. Ale według mnie na stówę nie dadzą tylko babki, w końcu to będzie kolejny reskin, tym razem z Odysei (
@kriskir2000: jestem rozowa i grywam w Assassina i podobne, ale zwisa mi i powiewa czy moja postac to facet czy nie, czy jest biala czy czarna. Mysle, ze jakby nie bylo graczy jak ty to serio nikt by nie dawal #!$%@? o to jak wyglada postac glowna i bylo by wiecej roznorodnych gier na rynku. Oni maja skupic sie na bugach, fabule i grafice, a nie czy postac glowna jest ruda
@kriskir2000: Myślę, że drugi raz nie popełnią tego "błędu", jakim jest rozmijanie się z oczekiwaniami graczy. Twórcy byli zdziwieni, że pomimo uznania Cassandry za kanoniczny wybór, 70% graczy wybrało Alexiosa. Myślę, że w tej części doszli do wniosku, że w takim settingu gracze również uznają mężczyznę za archetyp wikinga.

@L3gion: Co ciekawe, w Odyssey było na odwrót. Inna wybuchła, gdy w jednym z dlc postać gracza została "zmuszona", przez fabułę
@Streat Po prostu łatwiej się zidentyfikować z bohaterem który też jest ~białym facetem, niech po prostu dadzą graczom wybór żeby wszystkie trzy kobiety które grają w gry AAA mogły sobie wybrać babkę i elo