Aktywne Wpisy

WielkiNos +234
Psiarz zobaczył na półce sklepowej obok środków na insekty, płynów na krety i sprayów odstraszających kuny (wszystkie wg niego w porządku i pełna akceptacja, bo przecież to szkodniki i ktoś może ich nie chcieć na swoim podwórku):
środek odstraszający psy - Aaarghhh nie może być! Skandal!!! Dehumanizacja piesków!!! (XDDDDD).
No trzymajcie mnie xd
#psiarze #belazpodludzi #patologiazmiasta #chorobypsychiczne #jezykpolski
środek odstraszający psy - Aaarghhh nie może być! Skandal!!! Dehumanizacja piesków!!! (XDDDDD).
No trzymajcie mnie xd
#psiarze #belazpodludzi #patologiazmiasta #chorobypsychiczne #jezykpolski
źródło: temp_file7800043670380178685
Pobierz
dowujawafla +237

#ptaki #koty #pytanie
źródło: comment_158806629121CIbprYRlN6M2rty5yDvZ.jpg
Pobierz@mattz_:
@mattz_: uśpić szkodnika.
@GraveDigger: taka natura kota nic nie zrobisz, usypiać nie będę napewno :)
Jeżeli jej ptak nie ma widocznych ran - sprawdź pod piórami, czy nie ma nigdzie dziur - jego szansę rosną na przeżycie.
@Green81: No nie do końca, jednak zwierzakowi daję się namiastkę wolności. Natura to natura są drapieżniki na wolności, atakują mniejsze zwierzęta i tak jest po prostu. Ogólnie dyskusja schodzi na zły tor bo już chcę pisać że
@mattz_: Akurat wpływ luźno wypuszczanych i półdzikich kotów na środowisko jest całkiem
@okim: Tak jak człowiek, ale chodziło mi bardziej o jego naturalne instynkty.
@mattz_: Chyba pierwszy raz spotykam się z taką reakcją od właściciela kota :) Szacunek!
Jakbyś chciał jakieś artykuły na ten temat, to odezwij się na pw, bo mam kilka pod ręką.
Kota można nauczyć chodzić na smyczy i nie jest to wyjątkowo trudne. Wiele osób bierze do domów niewychodzących koty z ulicy i zwierzaki się do tego przyzwyczajają.
@Green81: Wiesz właśnie uwielbiam to że koty rano wypuszczam i potrafi sam się sobą zająć przez większość dnia, do tego jak jest ciepło to mniej siedzi w domu przez co mniej jest sprzątania kuwet :) No ale to raczej świadczy o moim lenistwie, jednak muszę przemyśleć...