Aktywne Wpisy

Gieremek +117
źródło: 1000013238
Pobierz
Greensy +115
Rozwiązanie na problemy tego świata
źródło: 1000069482
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000013238
Pobierz
źródło: 1000069482
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Po pierwsze ograniczenia w przemieszczaniu się już nie obowiązują. Żaden konduktor ani kierownik pociągu nie będzie was pytał o cel podróży. Szczerze powiedziawszy to wcześniej też tego nikt z nas nie robił, bo nie jesteśmy osobami do tego uprawnionymi. My - jako drużyna konduktorska mamy wam pomóc dotrzeć do celu w komfortowych i bezpiecznych warunkach. I właśnie dlatego naszym głównym obowiązkiem zamiast kontroli biletów stała się kontrola zajętości składów w jego poszczególnych wagonach czy członach. Od jakiegoś czasu rezerwacja miejsc w pociągach #intercity nie obowiązuje właśnie ze względów bezpieczeństwa podróżnych. Konduktorzy mieli dopilnować by ludzie siadali w wymaganych od siebie odstępach i by w każdym członie pojazdu nie przebywała ich liczba większa niż połowa miejsc siedzących.
Ktoś mnie spytał co robimy jeśli nie ma możliwości zapewnienia bezpiecznej odległości między podróżnymi - otóż nie ma takiej możliwości by do tego doszło. Jest mnóstwo wagonów i składów w rezerwie, a spółka monitoruje na bieżąco liczbę sprzedanych biletów i nie jest to trudne zadanie.
Po drugie bilety są sprawdzane. To nie tak, że nagle można robić co się komu zachce. O ile do pewnego momentu (który jest już za nami) drużyny konduktorskie były zwolnione z przeprowadzania kontroli to ciągle mogły to robić, a po drugie jako wsparcie przyszli nam z pomocą rewizorzy (synonim - kontrolerzy, audytorzy), którzy bardzo chętnie łapali ludzi bez biletu. Teraz to powoli wraca do starego systemu.
Po trzecie Policja nie łapie was na dworcach. Te czasy już minęły. Jakoś tydzień temu.
Po czwarte to ktoś ostatnio interesował się sytuacją pracowników w PKP Intercity. Ogółem wygląda na to, że jesteśmy jednomyślni i przetrwanie naszej firmy jest sprawą nadrzędną, dlatego godzimy się na pewne ograniczenia, o których wspominał już @Pociongowy. Wiadomo, że ludzi jeździ mniej także i firma zarabia mniej. Mamy trochę ograniczone etaty w związku z ograniczeniem liczby pociągów i wstrzymane wypłaty dodatków, ALE w przeciwieństwie do górników nie będziemy robić awantury i palić opon. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Musimy sobie wszyscy z tym jakoś poradzić.
Jeśli macie jakieś pytania to śmiało piszcie je pod tym wpisem lub tradycyjnie do mnie na prywatne wiadomości. Jestem do waszej dyspozycji. A na zdjęciu moja 71106 Konopnicka na stacji Ozimek. UwU
źródło: comment_1587894420LvrWH0qPYCIG5RowZDhcFN.jpg
PobierzObowiązkowa była zawsze, co najlepsze, trzeba było iść do kasy po miejscówkę bo przez internet nie można było ją uzyskać. Teraz już można, właśnie dlatego że stały się płatne.