Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Shishu: ciekawe jak icki kontrolują ilość chętnych na dany pociąg, gdzie zbierze się kupka osób posiadające sieciowymi, którym się nie chciało brać miejscówki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A tak poza tym, śmigam teraz artusem do Trójmiasta i w jedynce jest jedną osoba na przedział, sporo tez pracowników IC.

Wytłumaczysz jeszcze, po co strefy wydzielone na początku i na końcu składu? Czegoś to służy? Nie wystarczy tylko
  • Odpowiedz
@dymaczdusz: Sieciowych nie ma aż tyle, naprawdę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Stefy wydzielone na początku i na końcu składu służą temu, że przedział konduktorski powinien być pierwszy za lokomotywą, a żeby nie obracać wagonami na stacji końcowej (czyli nie dodawać pracy manewrowej) to przedział zrobiono z przodu i z tyłu. To co teraz jest z tyłu w drodze powrotnej
  • Odpowiedz
  • 0
@Shishu: dzięki za wyjaśnienie.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy konduktorzy powinni sprawdzać bilety w czasie swojej służby czy mogą odstąpić od kontroli?
Czy mogą np. sprawdzić część pociągu a w raporcie wpisać, że sprawdzali całość? Jak ma się to do skanowania biletów oraz do ewentualnej kontroli przez rewizorów?
  • Odpowiedz
@Shishu: Chciałbym pojechać przez pół Polski do dziewczyny, sądzisz ze to rozsądne? Czy dla kierowników i konduktorów będzie to normalne i czy nie będą obawiać się zakażenia z mojej strony? Czy jazda pociagiem jest bezpieczna w tych czasach, i czy wagony są odkażane?
  • Odpowiedz
@LurpenOX: Normalne, jeździ po kilkadziesiąt parę ludzi. Wmieszasz się w tłum. Ja tam się zawsze boje zakażenia, ale jestem młody i przystojny więc w sumie nie boję się śmierci tak bardzo jak Ci starsi.

Jeśli chodzi o ludzi to wiadomo, każdy ma swój rozum. Niektórzy będąc przeziębionymi lubią sobie pojeździć pociągiem. Jeśli chodzi o sam skład to zawsze na stacji końcowej jest sprzątany najlepiej jak się da.

@dymaczdusz: Podobno od
  • Odpowiedz
  • 0
@Shishu: często jeżdżę pociagiem i widzę co się dzieje, przeważnie w pierwszej klasie jak ludziska kombinują i ściemniają, że nie wiedzą jaka to klasa albo że na wagonie bylo napisane 1 i myślał że to nr wagonu a nie klasa.

Najlepsza sytuację z rewizorzami miałem, jak wracałem z Gdańska do Gdyni pendolino, facetowi podaje bilet sieciowy i miejscówkę, ten patrzy się na mnie jak na zjawisko, potem każe pokazać legitymacje,
  • Odpowiedz
  • 1
@LurpenOX: jeździ tak mało ludzi że nie masz się o co martwić. Wsiadasz gdzie chcesz, i jedziesz. W przedziale jak dwójka pojedziesz może będą trzy osoby ale na pewno nie na całą podróż. Weź ze sobą płyn do dezynfekcji no i maseczka jest obowiazkowa. Trzeba ją mieć założoną cały czas.
  • Odpowiedz