Wpis z mikrobloga

@Precypitat: Czwórka to niestety wersja beta gry. Jest tyle niedociągnięć, grze kompletnie brakuje balansu, a AI to żart. Mimo wszystko można pograć całkiem przyjemnie, acz straszna szkoda, że nie dopracowali tej gry bardziej, bo sporo rzeczy miało potencjał.
  • Odpowiedz
@peszmerd: Nie. Bonus od morale zawsze dawało podwójny atak, inicjatywa za to porządkowała "kolejność" ataków jednostek (np. przy wysokiej inicjatywie anioły mogły zaatakować w I turze jako piąte stworzenie, a II turze już jako trzecie. Rzadko kiedy była taka sytuacja, by ta sama jednostka atakowała 2 razy pod rząd)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@waro: gralem chwile w h5 i wydawalo mi sie, ze jednostki z wysoka inicjatywa mogly russyc sie dwa razy przed bardzo wolnymi. Nawet jesli bylo tak jak mowisz, to bez sensu, bo nie mozna bylo taktycznie nic zaplanowac, bo zmieniala sie kolejnosc ale nie wiadomo jak
  • Odpowiedz
czwórka była bardzo spoko, ale to była już trochę inna gra. Mogliby zachować nowe rozwiązania, ale dopracować więcej stworzeń i koniecznie dodać wersje rozwojowe, bo to mega uatrakcyjniało rozgrywkę.

ale V i tak rządzi.

@Precypitat: czwórka miała potencjał, ale była po prostu wydana na szybkości przez upadające studio. Ucierpiało na tym mnóstwo rzeczy jak balans, modele, grafiki, fabuła napisana na kolanie. Po trójce wydanie kolejnej części, było ciężkim zadaniem, szczególne
  • Odpowiedz
gralem chwile w h5 i wydawalo mi sie, ze jednostki z wysoka inicjatywa mogly russyc sie dwa razy przed bardzo wolnymi

@peszmerd: to chyba na samym początku gry, gdzie na planszy bitewnej występowały w sumie ze 4 jednostki, a nie całe armie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Naprawdę rzadko kiedy masz tak, że jednostka zyskuje 2 ataki pod rząd, przy wielkich bitwach to praktycznie nie występuje.

Nawet
waro - > gralem chwile w h5 i wydawalo mi sie, ze jednostki z wysoka inicjatywa mogly...

źródło: comment_1587497391vJkWpJRvXJjaQGupHlTSey.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@peszmerd: Wprowadzenie rozdziału pomiędzy inicjatywą i szybkością. Aktywne umiejętności, wybieranie czarów i umiejętności przez jednostki, większa ilość pasywnych i aktywnych umiejętności, umiejętności rasowe. V wprowadziła wiele mechanik, które były zajebiste. Problemem była mała ilość map, gorsza jakość map, długie czasy ładowania i słaba optymalizacja.
  • Odpowiedz
@pixelbox: już chciałem pisać pełen pretensji komentarz, ale na szczęście zanim zacznę się kłócić w internecie zawsze doczytam do końca i upewnię się, ze mam podstawy
Miłego dnia Mireczku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz