Wpis z mikrobloga

@Nskostek: Jedynka nie była zbyt dobra, no chyba że na czasy premiery jak takich gier nie było zbyt dużo. Na pewno pamiętam przekombinowany system czarów który na szczęście później zmienili na punkty many. Za to dwójka to już była naprawdę dobra i wymagająca gra. Trójka to tak naprawdę bardzo mocno doszlifowana dwójka.
  • Odpowiedz
@drWind: czwórka była bardzo spoko, ale to była już trochę inna gra. Mogliby zachować nowe rozwiązania, ale dopracować więcej stworzeń i koniecznie dodać wersje rozwojowe, bo to mega uatrakcyjniało rozgrywkę.

• Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mrszsz: przeciez graficznie, rozgrywkowo i czym tylko sie da 2 jest bardziej podobna do 1 niz do 3. Chce przez.to powiedziec, ze skok z 2 na 3 jest znacznie wiekszy niz tylko mocne doszlifowanie, bo tak jest niemal wszystko inne.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@waro: gdyby V nie robili na sile w 3D tylko zostawili tak jak mialo byc (czyli izometria bez mozliwosci obrotu) to bylabys super. Poza tym kazde miasto na sile na planie okregu i dziwny jest sposob ich rozwoju. Za to bardzo zazdroszcze 'skil wheel' bo jest ciekawie dobracowane. O jakich mechanikach bitew mowisz? Atack herosa?
  • Odpowiedz
@pixelbox: @waro: @peszmerd: mnie wciągnęła VI... Grało się fajnie, pamiętam że grałem w kampanię i grałem jakimś mago nekromantą gdzie była ograniczona ilość jednostek, wygrywać trzeba było czarując. No i z misji na misję jedno z zaklęć miało zyskiwać na mocy. NO ALE UBISOFT, więc zamiast zyskiwać to się zbugowało mnożnik na minusie i to zaklęcie nie robiło w ogóle dmg, więc nie dało się dalej
  • Odpowiedz
@peszmerd: Prawda, w III na mapie miałeś wszystko wyłożone jak na tacy, w V zdarzało mi się nie zebrać surowca, bo go zwyczajnie nie zobaczyłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

O jakich mechanikach bitew mowisz? Atack herosa?

@peszmerd: Ogólnie o wyglądzie bitew. Ataki herosem to jedno (oczywiście na plus), ale pojawił się też poziom inicjatywy jednostek zamiast morale (na plus) oraz przede wszystkim walka samych
  • Odpowiedz