Wpis z mikrobloga

Nie wiem co za debil wymyślił, żeby już w gumnazjalnym wieku człowiek musiał niejako określił co będzie robił w życiu.

@Schoogs10: nikt ci nie broni wybrac kierunku w którym chcesz iść nawet mając 40 lat XD tylko czy ci życia starczy?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Schoogs10: no to skoro doszedłeś do takich wniosków już teraz, to bardzo dobrze. Lepiej teraz niż za 20 lat. No i w tym momencie nie pozostaje nic innego jak to zmienić.
  • Odpowiedz
@hpiotrekh: @rebahr

Został mi praktycznie tylko jeden rok, więc raczej dokończę te studia.

Najgorsze w tym wszystkim, że ja dałej nie wiem co chce robić w zawodowym życiu. Mam oczywiście jakieś pasje i zainteresowania, ale nie wiem czy byłbym w stanie się z nich wyżywić.
  • Odpowiedz
@Schoogs10: ludzie z grania w gierki kupują domy i ferrari, więc ze wszystkiego da się wyżyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No i wybacz, ale od gimnazjum do końca studiów mija dekada, więc to już z toba jest problem, że w 1/4 życia ty nadal nie wiesz co chcesz robić. Na to juz nie ma wymówek
  • Odpowiedz
@hpiotrekh: no tak, bo jak mija pare lat to automatycznie znaczy, ze już OP będzie wiedział co chce robić xD niektórzy całe życie szukają sensu życia no ale skoro OP nie zmieścił sie w jakimś przedziale to jego wina xD
  • Odpowiedz
@hpiotrekh: Kończąc studia miałem na myśli licencjat, więc od gimnazjum minęło 5 lat, a nie dekada.

Jednak zgadzam się z tobą, to że dalej nie wiem co robić w życiu w dużej mierze jest moją winą. Po prostu uważam, że w gimnazjum byłem jeszcze gówniarzem (i z racji na wiek miałem do tego prawo) Teraz inaczej wybrałbym szkołę średnią, ale skąd miałem wtedy widzieć, że tak to się wszystko potoczy.
  • Odpowiedz
@kamil150794: Sorry, że po 6 dniach dopiero xD

Operator systemowy - siedzisz na dupie przez 12h i się o---------z. Jak pojawi się jakiś błąd w systemie to musisz powiadomić o tym adminów żeby naprawili. Generalnie realnej pracy gdzie coś muszą zrobić to jakieś 2h max. Reszta czasu to praktycznie czas wolny dla siebie.
  • Odpowiedz
@kamil150794:

Może na jakieś wyższe staniwska, ale jako zwykły operator to nie. Mało tego to sam znalazł sobie tą robotę, bez żadnych znajomości.

Generalnie na operatorce jest strasznie duży przemiał i z tego co słyszałem to tam ciągle kogoś potrzebują. Dzieje się tak dlatego, bo ludzie po roku - dwóch dostają duże lepsze oferty i odchodzą.
  • Odpowiedz