Wpis z mikrobloga

Fazowski to jedyny człowiek, który był wszędzie, a jednocześnie nigdzie (bazuję na tym, co pokazuje na Youtube). Nie rozumiem popularności jego kanału. On nie pokazuje kompletnie niczego. 98% czasu to kamerka skierowana na swoją twarz. Nie przekazuje żadnej wartości, niby jest w danym miejscu, ale tak jakby nie był. Opowiada jakieś kocopoły, które się słucha z politowaniem. Ani to turysta - taka osoba czerpie przyjemność z wypoczynku, fajnych hoteli, jedzenia, widoków. Ani to podróżnik - taka osoba poznaje kultury, ludzi itp. Fazowski z nikim nie nawiązuje kontaktu, śpi po najtańszych pokojach albo siedzi w krzakach. On jest jak taki zawodowy kolarz, przejeżdża przez kraj jak najszybciej, jak najprędzej do celu. Pseudomądrości, brak pokory, arogancja i ignorancja. Tak naprawdę mógłby robić to co robi, jeżdżąc po Polsce.

#youtube #polskiyoutube #przezswiatnafazie #podroze #podrozujzwykopem #swiat #polska
SzalonyFanMalysza - Fazowski to jedyny człowiek, który był wszędzie, a jednocześnie n...

źródło: comment_1586692505GuG0PqgtAS48N2XFFG2Mqv.jpg

Pobierz
  • 123
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SzalonyFanMalysza: a bo ja wiem? Może i nie robi jakiegoś wartościowego contentu, aczkolwiek prowadzi kanał według własnego widzimisię i albo ci się to podoba albo nie. Jak dla mnie, najbardziej imponujące w fazowskim to jego odwaga jak z--------a przez te wszystkie kraje 3 świata, gdzie w każdej chwili mogą go okraść, pobić, zgwałcić, zabić (albo to wszystko na raz), a on se z--------a z tą kamerką i sandałkach jak nigdy
  • Odpowiedz
  • 0
@SzalonyFanMalysza No jest gość specyficzny, też go nie trawię pod wieloma względami, ale pokazuje też te negatywne strony podróżowania.

Sam trochę ugryzłem tego chleba podróżniczego i szanuję go za to, że potrafi się odnaleźć w każdym kraju. Fakt, zrobił kilka głupich rzeczy, ale wiem, że nie każdy by sobie poradził tak jak on w niektórych krajach
  • Odpowiedz
@SzalonyFanMalysza: Dokładnie tak.... a do tego te podróże nic go nie rozwijają cały czas jest aroganckim zaściankowym hejterem wszystkiego co jest niezgodne z jego wartościami i poglądami... Mówią że podróże krztałcą, w tym przypadku nic a nic.
  • Odpowiedz
@SzalonyFanMalysza: bzdury opowiadasz i strasznie spłycasz. Pokaż mi drugiego yt który pokazał jak wygląda przejazd pakistanem bez grosza z kałasznikowem w łapie.
Jego główną zaletą jest szczerość. Jest też zdecydowanie bardziej zabawny i tym samym dostarcza więcej rozrywki niż płaczący gonciarz i reszta yt z kijem w dupie.
Formatów typu filmu dokumentalnego o społeczeństwach i miejscach jest juz przerost i jak widać tej formy brakowało i sie sprawdza.
A Ty
  • Odpowiedz
Pseudomądrości, brak pokory, arogancja i ignorancja.

@SzalonyFanMalysza: A ja właśnie za to lubię sobie czasem wejść na jego kanał, kojarzy mi się z Rickiem z chłopaków z baraków trochę. Jest durnowaty, czasem p------i jak potłuczony, ale generalnie jest spoko kolesiem któremu czasem nawet udaje się zebrać na jakąś fajną refleksję.
  • Odpowiedz
xD już widzę jak odkrywasz prawdę o kraju od jakiegoś sebka w tirze.

@alteron: ale ze samochodami jeżdżą różni ludzie to ty wiedz

Raz jedziesz z prostym chłopem ze wsi, a raz z prezesem dużej firmy
  • Odpowiedz
@SzalonyFanMalysza: Gonciarza można nazwać p---ą, za granie na uczuciach widzów przez wrzucanie zdjęć, gdzie płacze licząc na szerszą publikę.

Dodatkowo tworzenie filmów, pod ideologię reklamodawcy. Dla mnie to sprzedawczyk i nic więcej.
  • Odpowiedz