Wpis z mikrobloga

Fazowski to jedyny człowiek, który był wszędzie, a jednocześnie nigdzie (bazuję na tym, co pokazuje na Youtube). Nie rozumiem popularności jego kanału. On nie pokazuje kompletnie niczego. 98% czasu to kamerka skierowana na swoją twarz. Nie przekazuje żadnej wartości, niby jest w danym miejscu, ale tak jakby nie był. Opowiada jakieś kocopoły, które się słucha z politowaniem. Ani to turysta - taka osoba czerpie przyjemność z wypoczynku, fajnych hoteli, jedzenia, widoków. Ani to podróżnik - taka osoba poznaje kultury, ludzi itp. Fazowski z nikim nie nawiązuje kontaktu, śpi po najtańszych pokojach albo siedzi w krzakach. On jest jak taki zawodowy kolarz, przejeżdża przez kraj jak najszybciej, jak najprędzej do celu. Pseudomądrości, brak pokory, arogancja i ignorancja. Tak naprawdę mógłby robić to co robi, jeżdżąc po Polsce.

#youtube #polskiyoutube #przezswiatnafazie #podroze #podrozujzwykopem #swiat #polska
SzalonyFanMalysza - Fazowski to jedyny człowiek, który był wszędzie, a jednocześnie n...

źródło: comment_1586692505GuG0PqgtAS48N2XFFG2Mqv.jpg

Pobierz
  • 123
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@py-jter: Bo wobec takich, którzy jeżdżą ani nie siedzieć na plaży, ani nie zwiedzać ani nawet nie pić wódki, tylko jeździć dla samego wydłużania listy odwiedzonych krajów pogardy trochę mam, zwłaszcza jeśli latają samolotami, bo nie jestem ekoterrorystą, ale zauważam że problem CO2 jednak istnieje.
  • Odpowiedz
@SzalonyFanMalysza: Całkowicie się zgadzam, byłem w kilku miejscach, które pokazywał i kompletnie nie wykorzystuje potencjału danego miejsca. Dla niego wszędzie to dziura, syf i śmierdzi. Przejedzie kilka krajów, odhaczy i wielki podróżnik. Podróż z nim to jak iść do restauracji z gwiazdką Michelin, zamówić wodę, nie wypić i wyjść.
  • Odpowiedz
On nie jest turystą ani nawet podróżnikiem. On jest autostopowiczem ¯(ツ)/¯ to tak jakbyś łapał stopa ze Strykowa do Łodzi... po prostu jedziesz.

@GordonShumway: akurat jadąc autostopem możesz poznać punkt widzenia lokalsow, którzy podwożą cię z własnej woli

To jest zupełnie coś innego niż to, co opowiadają ci opłaceni przewodnicy, tabliczki informacyjne na zabytkach albo informacje przeczytane w internecie
  • Odpowiedz
@cameltoe: ale np ten z BezPlanu tez jest szczery i mysle ze na codzien jest bardziej szczery i wporzadku niz Fazowski, no i na dodatek ma kanał 100x lepszy.
  • Odpowiedz
@cameltoe: niby tak ale jak lokals nie ma fajnej córki albo medalionu żołnierzy wykletych z lasu za opierdelonie randomowej wioski z dziewic i kurczaków, to faza nie ma o czym gadać z frajerami co go wiozą 100km za free po pustyni, w sumie to nie zna żadnego języka oprócz pseudo polskiego, także się nie dziwię.
  • Odpowiedz
Ja oglądam od początku i mi się podoba jego przekaz. Całą resztę mogę sam zobaczyć ale tam gdzie on jedzie nie dał bym rady. Kiedyś często jeździłem na stopa jak kasy nie było ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz