Wpis z mikrobloga

Stojaki przyszly, koniec z treningami na dworze. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ogolnie stojaki tego typu maja sens albo tylko do high bara albo po dosc duzym obciazeniu podstawy. Inaczej nawet na pustym gryfie jest ciezko, bo dlugie ramie stwarza dluga dzwignie i bardzo latwo jest je zachwiac.

Jutro bedzie tescic.

#mikrokoksy #latajacydywan #silownia
DywanTv - Stojaki przyszly, koniec z treningami na dworze. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ogolnie sto...

źródło: comment_1586457495VhboEKST8kmcKYCMtnOyWN.jpg

Pobierz
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DywanTv wg mnie jednak gunwo, to polaczenie profili plastikami to jest dramat.
Ze beda niestabilne to sie spodziewalem, nawet zawodnicze stojaki mocno pracuja i sie gibią, mimo ze sa polaczone ze soba, wiec nie mialem zludzen ze tutaj bedzie inaczej. No ale nie wyjebia sie dopoki sami czegos nie odjebiemy. No i b. ciezkich zercher holdow na tym nie zrobie, na silce zawsze wrzucalem sztange na stojaki/rack na styk, dwa razy
  • Odpowiedz
@hesuss: Jakie polaczenie profili plastikami? To jest wedlug mnie dobre rozwiazania. Te plastiki powoduje, ze nia ma luzu miedzy profilami. Ciezko to bylo zalozyc, ale teraz jest git.
  • Odpowiedz
  • 1
@DywanTv Miałem takie z 7 lat temu, do tych 120kg fajnie stało choć przy odkładaniu ostrożnie wiadomo, więcej nie sprawdzałem bo jeszcze szczyl byłem
  • Odpowiedz
@DywanTv i nie przeszkadza Ci, ze to ledwo chodzi gora-dol i w sumie moze sie ten plastik 40x40 zsunac i bedziesz znowu sie z tym j---l?
Myslalem ze to bedzie profil w profil, jak w normalnych stojakach na silce, bez plastikowych adapterow ;)
  • Odpowiedz
@DywanTv mi to taniocha zajechalo, bo zamiast zrobic to ze spasowanych profili, to wzieli handlowe 40x40 i 50x50, a luz zniwelowali plastikami (przy czym te czarne 40x40 to tez handlowka, czapeczki do slupkow ogrodzeniowych xD)
  • Odpowiedz
@hesuss: @DywanTv mam podobne stojaki tylko, że z marbo. Mają już z 6 lat i dają radę. Fakt, bez dociążenie przodu jak chcesz się wbić plecami w sztangę to nie da rady. No i moje nie mają tego plastikowego elementu.
Widzę, że ty nie masz takiej możliwości, ale u mnie na przykład można by to w wylewkę wkręcić, ale to też miało by minusy.
  • Odpowiedz
@DywanTv: posiadałem stojaki, źle odstawisz, skręcą się i sztanga się w--------a, żałowałem, że nie wziąłem łączonych, te czerwone gumy po roku popękały
  • Odpowiedz