Wpis z mikrobloga

Uczę się udostępniania szyny PCI w #hyperv by obsłużyć nie wspierany dla #windowsserver 2019 kontroler ethernet XD
Przynajmniej będę miał praktyczną zaporę jak przyszło mi uczyć się gówna na egzeminy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

majsterV2 - Uczę się udostępniania szyny PCI w #hyperv by obsłużyć nie wspierany dla ...
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Koliat: Zrobiłem wszystko jak na filmie i nie działa.

PS C:\Users\Administrator> Add-VMAssignableDevice -vmname FreeBSD1 -locationpath "PCIROOT(0)#PCI(0200)#PCI(0001)"
Add-VMAssignableDevice : The specified device was not found.
At line:1 char:1
+ Add-VMAssignableDevice -vmname FreeBSD1 -locationpath
  • Odpowiedz
@korni007: Bo stawiają na clouda. Pomimo całej mojej sympatii do O365/Azure, uważam degradację Windows Server / SQL Server ze ścieżki certyfikacji za błąd. To są porządne technologie które sporo potrafią, mogliby raczej zrobić specjalizację np. uruchamianie klastrów S2D na Windows Server itp.
  • Odpowiedz
@Koliat: MS wycofuje też certyfikaty z programowania i wiele innych, które dotyczyły security i identity. Niedługo zostaną same dotyczące Azure..
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Aryo: Windows Server cert niedługo wraca w formie hybrid, od dwóch lat tak jak minęło to teraz zapowiedzieli certy z Azure Stack HCI czyli właściwie windows server w nowym wydaniu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz