Wpis z mikrobloga

Nigdy nie było mi tak ciężko w tym kraju i z tym rządem, mimo że nigdy go nie popierałam. Moja psychika jest na skraju wytrzymałości, budzę się w nocy, od kilku dni prawie nie jem.
Zajebiście zazdroszczę teraz Szwedom, że mogą prowadzić normalne życie, mieć obowiązki spotykać się.
Jak widzę Szumowskiego, który mówi że każde wyjście z domu to ogromne zagrożenie to chce mi się rzygać.
Nie mogę przestać myśleć o tej głupocie, braku analizy strat i kosztów, bo ofiar tej kwarantanny będzie znacznie więcej niż koronawirusa, ludzie to zwierzęta stadne i tak długie siedzenie w domu większości wejdzie na psychę, co sama mocno odczuwam mimo, że żadna Julka ze mnie, zwykły normik. A i tak inni mają gorzej, ciarki przechodzą jak pomyśli się o dzieciach z patologicznych rodzin, pozbawionych drogi ucieczki od nich.
#koronawirus #zalesie #atencyjnyrozowypasek
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lubiczklan: https://www.youtube.com/watch?time_continue=481&v=sz1bGzYdRdk&feature=emb_logo
po pewnym czasie obostrzenia będą zmniejszone, ale zrozumcie że ten wirus jest większym zagrożeniem niż ewentualne depresje ludzi którzy spędzali swój wolny czas w barach i na dyskotekach, jedynie o gospodarkę można się martwić, ale czy ona jest ważniejsza od życia ludzkiego? (bo kryzys wcale nie musi zabić więcej osób niż wirus), no i świat jest na tyle zglobalizowany że decyzje jednej Polski dużo nie zmienią
  • Odpowiedz
@FrancescoCerezarez: typie jest milion różnych powodów, dla których ludzie nie emigrują, w moim przypadku główną jest wiek i w tego typu dyskusjach drążenie, czemu ktoś żyje tak czy inaczej nie ma żadnego znaczenia
No i to, że nie każdemu podobałaby się normalność - wystarczy siedzieć w domu, nikt tego nie zabroni, a nie rozporządzeniem nakazać to wszystkimi
  • Odpowiedz
@lubiczklan: tak, obecna sytuacja to absurd i będzie niosła za sobą duże skutki. np. dla gospodarki. Bardzo mnie też irytuje brak możliwości wyjścia nawet do lasu samemu czy na rower, ale bez przesady. Nic fajnego nie ma w tym, ale jakim trzeba być słabym, żeby nie móc wytrzymać bez spotkania ze znajomymi...
  • Odpowiedz
@lubiczklan: za każdym razem mnie śmieszy jak to wykopki maja świtę przekonanie, ze wiedza więcej od wszystkich rzadow świata. Oni są zawsze najmądrzejsi. Porównując sytuację szwedow i Polaków nie bierzesz nawet pod uwagę gęstości zaludnienia obu krajów czy choćby uwarunkowań międzyludzkich. Sposoby jednego kraju w innym mogą przynosić inne skutki. O tym pewnie tez nie pomyślałaś xD

P.S
Zachowania paranoiczne można leczyć.
  • Odpowiedz
@PaniczKajzerka: tym też się martwię, bardzo współczuję przedsiębiorcom i w miarę możliwości staram się wspierać - i tak, wiem że moje siedzenie w domu to przy waszych rozterkach pryszcz

@LasagneBolognese: XD ale to nie jest tak, że nie mogę wytrzymać bez znajomych, chodzi ogólnie o kontakt z ludźmi i załatwianie spraw

@wuut: może gdybym miała tu niebieskiego a nie ponad 1k kilometrów stąd to bym też
  • Odpowiedz