Aktywne Wpisy

DuzyOgurek +1
Czy jak mam 2 psy w domu jednorodzinnym to jestem jebanym psiarzem czy nie? ( ͡º ͜ʖ͡º)
- Tak. 53.4% (206)
- Nie. 19.7% (76)
- Trochę 26.9% (104)

mocarnyknur +129
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
źródło: comment_1585393199fZTNAt4Ol2zSDGXFVcPZDn.jpg
PobierzNieuzależnienie od papierosów jest z definicji niczym, więc nie można założyć, że jest to lepsze od uzależnienia.
Nie sądzę, że jest możliwe, ale najpierw zróbcie ten cały przyjazny świat, a potem wpychajcie niewinne istoty na gotowe.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Meybah: nic takiego nie zakładam
Nie, nie jestem antynatalistą, bo antynatalizm w swojej najbardziej podstawowej formie zakłada annihilację jedynego inteligentnego, wykształconego gatunku mogącego naprawić problem jakim jest bezsensowna replikacja DNA u reszty czujących i świadomych istot na tej planecie.
@Manumortis: Nie ma żadnej gwarancji, że kiedykolwiek będziemy w stanie zakończyć reprodukcję zwierząt, szczególnie biorąc pod uwagę to, że ludzie nie będą w ogóle chcieli zakończyć ich reprodukcji. Mnożenie się, żeby może kiedyś tam zastopować mnożenie
No jak nie. Normalni ludzie są natalistami tylko w waszych oczach. Nie tylko siebie samych nie uważają za natalistów, nawet nie wiedzą co to znaczy. Ukuliście termin tylko po to żeby móc dopisać do niego przedrostek anty~ i się razem pod to tasować.
Jacy "wy"? Przecież to jest istota tego o czym piszę. Syndrom oblężonej twierdzy. Każdy kto się aktywnie nie afiszuje z
Sprytnie, uniknąć odpowiedzi i
Nie unikam odpowiedzi, po prostu jak dorosły człowiek musi pracować na 2 etaty żeby nie wylądować na ulicy albo jest samotny bo wszyscy jego znajomi poumierali "ze starości", to też jest cierpienie dziecka, tyle że dorosłego. Może lepiej to określić jako cierpienie potomka?
Bez narodzin nie ma śmierci, czy Ci się to podoba, czy nie.