Aktywne Wpisy
grexo +28
Co drugie auto uszkodzone przez ich ładowanie. Jak budda wyjdzie to się nie wypłacą przez 5 lat, chyba nie mają pojęcia ile kosztuje naprawa takich furek, nawet nie wiedzieli że te samochody mają funkcję podnoszenia podwozia do załadunku xD
#budda
#budda
PanNieznanypl +584
Na spotkaniu gdzie występowały hr w #korpo powiedziałem, że "Karierę to robi Lewandowski a my jesteśmy zwykłymi szczurami w amerykańskiej firmie" wszyscy się na mnie obrazili, chyba czeka mnie rozmowa z HR xD
#korposwiat #praca #pracbaza #programowanie #programista15k #pracait
#korposwiat #praca #pracbaza #programowanie #programista15k #pracait
I w ogóle ktoś z was chodził na filologię od podstaw? Jak to wygląda i czy warto o tym pomyśleć?
#studia #studbaza #angielski #hiszpanski #rosyjski #francuski
Wygląda to tak, że takich leszczy jak ja wrzuca się do jednej grupy, a kozaków do drugiej (po teście). Te leszcze muszą w pół roku nadgonić tak, żeby w drugim półroczu już cokolwiek ogarniać, bo zaczynały się wykłady po rusku.
Ogólnie czeka Cię więcej pracy niż tych, co już coś potrafią ale
Mój różowy jest na filologii rosyjskiej i właśnie część to byli ludzie, którzy po rosyjsku "nie panimaju", "da" i "niet". Cyrylicy niet i tak przez pół roku musieli gonić tych, którzy już coś umieli, na przykład po liceum. I wygląda to tak jak ze
To co koledzy wyżej napisali, trzeba być przygotowanym na mnóstwo nauki z samego rosyjskiego i z reszty innych przedmiotów, co jest trudne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Najważniejsza rzecz według mnie to ogarnięcie języka rosyjskiego na bieżąco. B--ń boże zaległości (czego bardzo trudno uniknąć, bo tempo jest błyskawiczne), u mnie przeskok poziomów z pierwszego roku na drugi był ogromny- tyle
Na pewno łatwo nie będzie, tyle mogę powiedzieć.
Moim zdaniem studiowanie rusycystyki w przypadku faceta to wręcz s---------o, ale co kto lubi...