Aktywne Wpisy

Salido +281
Minął 20. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
82 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
84 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
82 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
84 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-453841-5
Pobierz
GetRekt 0
Mirki, mam taki syfon pod zlewem w kuchni. Ostatnio różowa myła ta szafkę i dziś zauważyłem, że z zaznaczonego miejsca cieknie woda. Czy tam powinna być jakaś zatyczka? Jeśli tak, pod jaką nazwą jej szukać w sklepach?
#hydraulika #pytaniedoeksperta
#hydraulika #pytaniedoeksperta
źródło: image_picker_0AE297FE-71A8-4FCC-A13A-2E149A383AF2-95831-0000285F5BDDA8DF
Pobierz

W komentarzu przekroje
#pizza #gzw #gotowanie #gotujzwykopem
źródło: comment_1585144432vLDAeAncBx3VfXOlDUTK3B.jpg
PobierzPS wygląda mega <3
źródło: comment_1585186386enNdinnY3BLElGD6KsSYRH.jpg
Pobierz@wondermano1: kruci, jak? Ja daję 5g suchych na 400g mąki, ale nigdy nie ma takich bąbelków :( Dodatkowo zawsze zaczynam z wiejsza ilością wody i podsypuje. Inaczej jak dam wyliczona wodę, to ciasto jest twardawe, ciężkie i nie chce ładnie wyrastać. Teach me master ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@yeloneck @coo84 drożdzy dajesz tyle ile trwa wyrastanie/dojrzewanie - im dłużej, tym mniej. Raczej szczyptę jak suche, swieże - 1g - powiedziałbym że też za dużo. Co do soli, tylko ona nadaje smak ciastu, 40-60g na litr wody to norma.
zawsze korzystam z tego przy robieniu pizzy xd
@JackMaster: ładna, w czym pieczona?
@Wosielele: wkładam kamień na grill max, zostawiam go na 20-25 minut, uchylam drzwiczki i 10 minut jeszcze grzeje