Aktywne Wpisy
![Riannon86](https://wykop.pl/cdn/c0834752/5db538ec052e443197dfa952d94c4f215cdc26b0afeff9e5ddc674aafc53487c,q60.png)
Riannon86 +244
Sprzątam w domowych książkach i znalazłam książkę kucharska prababci z 1889. Podsylam kilka stron. Gdyby ktoś chciał jakieś przepisy dajcie znać. #gruparatowaniapoziomu #gotujzwykopem #kuchnia #historia #ksiazki
![Riannon86 - Sprzątam w domowych książkach i znalazłam książkę kucharska prababci z 18...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/9edeab716e7e56d8c47cf863ad43c7b5f39fd55157e4fd166be9e7391836c0b2,w150.jpg?author=Riannon86&auth=bf562d625e47327c2bb3ad55a7d88980)
źródło: temp_file386745078654283589
Pobierz![Pokojowa](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Pokojowa_5W9NXDZjbj,q60.jpg)
Pokojowa +28
Materiał filmowy z luksusowego ukraińskiego ślubu nad włoskim jeziorem Como.
Ślub pary pochodzącej z Kijowa odbył się 10 lipca w Willi Balbiano, którą właściciele wynajmują średnio za 19 tys. euro dziennie. Jedną z par młodych okazała się Angelina Terska, która na co dzień pracuje w branży turystycznej. Kim jest pan młody, nie wiadomo. Ślub media oszacowały na 1 milion euro.
#ukraina #wojna #rosja
Ślub pary pochodzącej z Kijowa odbył się 10 lipca w Willi Balbiano, którą właściciele wynajmują średnio za 19 tys. euro dziennie. Jedną z par młodych okazała się Angelina Terska, która na co dzień pracuje w branży turystycznej. Kim jest pan młody, nie wiadomo. Ślub media oszacowały na 1 milion euro.
#ukraina #wojna #rosja
![Pokojowa - Materiał filmowy z luksusowego ukraińskiego ślubu nad włoskim jeziorem Com...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/ff9fb9f83edc896f80d7a663e7ffe6bee827b5fd2690ca25595a127d87d53d28,w150h100.jpg?author=Pokojowa&auth=76ca284dd2eccec4e52f695e4c140fb4)
W komentarzu przekroje
#pizza #gzw #gotowanie #gotujzwykopem
źródło: comment_1585144432vLDAeAncBx3VfXOlDUTK3B.jpg
PobierzPS wygląda mega <3
źródło: comment_1585186386enNdinnY3BLElGD6KsSYRH.jpg
Pobierz@wondermano1: kruci, jak? Ja daję 5g suchych na 400g mąki, ale nigdy nie ma takich bąbelków :( Dodatkowo zawsze zaczynam z wiejsza ilością wody i podsypuje. Inaczej jak dam wyliczona wodę, to ciasto jest twardawe, ciężkie i nie chce ładnie wyrastać. Teach me master ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@yeloneck @coo84 drożdzy dajesz tyle ile trwa wyrastanie/dojrzewanie - im dłużej, tym mniej. Raczej szczyptę jak suche, swieże - 1g - powiedziałbym że też za dużo. Co do soli, tylko ona nadaje smak ciastu, 40-60g na litr wody to norma.
zawsze korzystam z tego przy robieniu pizzy xd
@JackMaster: ładna, w czym pieczona?
@Wosielele: wkładam kamień na grill max, zostawiam go na 20-25 minut, uchylam drzwiczki i 10 minut jeszcze grzeje