Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 176
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@konmad: a przeczytałeś resztę komentarza czy ci żółć oczy zaślepiła? jak ktoś aspiruje na więcej i zakłada firmę to musi więcej się martwić i więcej ryzykować
kończymy już dyskusję, bo sam nie wiesz o czym rozmawiamy
tak, uważam że rząd powinien teraz pomagać przedsiębiorcom
tak, uważam też że pracodawca powinien płacić pracownikowi
zastanów się też czemu ty miałbyś dostawać kase od państwa za nic, skoro uważasz że postojowe to ruchanie
  • Odpowiedz
@mlody_szybki: a po co mam się odnosić do wszystkie co napiszesz? Napisałeś taką brednię, że masz w dupie gospodarkę tylko żeby było co żreć. To po tym widzę, że nie ma sensu dalsza dyskusja.

Edit: jeszcze teraz jakieś brednie mi wmawiasz, że obwiniam pracownika. Nigdzie tak nie pisałem trolu. Naucz się chociaż czytać ze zrozumieniem dziecko.
  • Odpowiedz
@jedzgruszki Dokładnie w punkt. Masz biznes, zatrudniasz, masz zyski wielokrotnie większe niż wypłaty pracowników - to Twój obowiązek zadbać o ciągłość dostaw, czy problemy w czasie kryzysu. Zostaw sobie oszczędności na działanie w czasie kryzysu. Ale nie, większość januszy biznesu bezmyślnie przeżre wszystkie zyski w czasie dobrej koniunktury, a potem pomusz bo kryzys, pracownik pracuj za darmo bo firma nic nie ma. Szkoda pisać....
  • Odpowiedz
@konmad: no ogólnie moje życie i zdrowie jest dla mnie ważniejsze niż gospodarka i zarobki kogoś innego, w dodatku uważam że jak ktoś dobro "gospodarki" stawia nad swoim własnym to mamy do czynienia z patologią
po to masz odpowiadać na każdy argument, żeby dyskusja z tobą była cokolwiek warta i żeby ktokolwiek chciał z tobą o czymkolwiek rozmawiać
życzę zdrowia
  • Odpowiedz
Dokładnie w punkt. Masz biznes, zatrudniasz, masz zyski wielokrotnie większe niż wypłaty pracowników - to Twój obowiązek zadbać o ciągłość dostaw, czy problemy w czasie kryzysu.

@wedrowyczj: To ma sens na co dzień. W przypadku ogromnego kryzysu, który nadszedł w ciągu miesiąca i nikt nie mógł go przewidzieć, to państwo powinno ratować sytuację z odłożonych w czasie dobrobytu pieniędzy z ogromnych podatków. Jest jeszcze druga możliwość, niech nie zabiera 70%
  • Odpowiedz
@Mete: zasada jest taka: jesli pracownicy sa i tak j----i w dupe to czasem placa postojowe zeby ich nie stracić xD jak za duzo kosztuje zeby im placic to zwalniaja/ bezpłatny urlop. wiec takie poerdolebie "no placa mi za nic hehe" to z reguly robole za najniższa krajowa maja
  • Odpowiedz
@AkyszLewusie: ogólnie wspieraniem WSZYSTKICH obywateli w czasie kryzysu powinno się zajmować państwo, ale kolega przedsiębiorca najchętniej winą i odpowiedzialnością za kryzys obarczyłby pracownika i zupełnie nie docierają do niego moje argumenty, mimo że zgadzamy się w tym że rząd powinien mu teraz pomagać
  • Odpowiedz
@konmad Nie, to takie pseudo biznesmeny. Brak jakichkolwiek zapasów czy to części, materiałów do produkcji, czy po prostu środków pieniężnych. Firma może przynosić straty w czasie kryzysu i właściciel ma być na to wcześniej przygotowany. Ma nie przeżerać zysków jak jest prosperity, tylko odkładać na czarną godzinę. Robić zapasy materiałów do produkcji. To jest zarządzanie i za to się bierze większe pieniądze niż pracownik.
  • Odpowiedz
@Mete: jakie podejscie? jestes zatrudniony = dostajesz hajs, czy sie stoi czy sie lezy jesli to z winy pracodawcy nie ma pracy to hajs sie nalezy, tak samo jak jestes fizycznie w pracy ale nie robisz nic bo nie ma co robic - co wtedy, zapisujesz ze nie pracowales? wtedy tez masz placone za to ze byles i za to ze marnuje twoj czas pracodawca
  • Odpowiedz
@konmad: ja Ciebie rozumiem, ale Ty powinieneś również zrozumieć punkt widzenia pracownika. Tak naprawdę najbardziej winny jest tu rząd, zwłaszcza ten miłościwie nam panujący. Przepieprzanie pieniędzy z niebotycznych podatków na głosy idiotów i patologii skutkuje pustkami w budżecie i brakiem niezbędnych inwestycji. Teraz dopiero wyraźnie będzie widać na jakich kruchych nogach stoi to państwo.
Ponadto, chore ustawodawstwo robi wszystko, by pracujący człowiek miał pod górkę, a nagradza leserów. Przy posiadanych
  • Odpowiedz