Aktywne Wpisy
nupeq +540
źródło: 1000004681
Pobierz
SilesianPill +57
Ostatni gasi światło
#nieruchomosci #pracbaza #demografia #ekonomia #polska #polskapowiatowa #ciekawostki
#nieruchomosci #pracbaza #demografia #ekonomia #polska #polskapowiatowa #ciekawostki
źródło: temp_file9211683405029696720
Pobierz

Jest na sali ktoś mądry kto pisze stricte modułowo? Zastanawiam się, bo z jednej strony całkiem spoko jest taka koncepcja ale z drugiej mam wrażenie że, nie da się wykluczyć powielania kodu (przykładem mogą być modele które są podobne w kilku modułach), albo może wykluczyć się da, ale kosztem straty niezależności modułu, czyli defacto straty sensu modułowości...
Próbuję sobie wymyślić w jaki sposób najoptymalniej dzielić aplikacje na moduły. Tzn czy, dzielić je na bardzo szczegółowe (edycja/dodawanie/usuwanie) czy bardziej ogólniej (admin/user panel)...
w ten sposób powielasz tylko trochę htmla, choć w sumie jak do obsługi formularza wykorzystasz jakieś skrypty generujące pola to nawet się nie spocisz
chyba, że chcesz wszystko z M i C w jednym miejscu trzymać, to nie wiem, dla mnie bardziej naturalnie jest tak jak napisałem.
w sumie wszystko zależy od tego co chcesz nazwać modułem, ale tą myślą powielam tylko Twoje pytanie z pierwszego posta :P