Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Ich_mag_Kaesekuchen: pomocnik płytkarza w Warszawie 4,5. Jak coś umie to i 5. Żadnych nadgodzin ani spania w baraku, wożą ludzi busami. Pomocnik parkieciarza wiecej, ale nie wiem dokładnie ile.
Jeżeli 4,5 k ci wystarczy to śmiało wracaj, nie ma po co siedzieć na emigracji.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 29
@drakan8: przecież to jak obóz pracy wyglada. I ta wypłata po całym zleceniu. Chyba dlatego żeby wcześniej nie s---------i
  • Odpowiedz
@drakan8: Dobrze ze zostałem spawaczem i mogę wyśmiewać dwa razy większe stawki.
Btw: jeśli w Niemczech podają kwotę netto to można od razu powiadomić zoll o popełnieniu przestępstwa czyli oszukiwaniu na podatkach.
W Niemczech podatki są tak złożone ze podaje się kwotę brutto bo każdy może uzyskac inna kwotę netto w zależności od klasy podatkowej czy nawet wiary.
A jak piszą netto to wiesz ze już oszukują na podatkach.
  • Odpowiedz
@Ich_mag_Kaesekuchen: Ja mam 6k w Polsce na rękę za normalny etat (nadgodziny są, ale zawsze do odbioru), wykształcenie licencjat, ale i tak moja praca nie jest w ogóle związana ze studiami. 5 lat temu się przebranżowiłem i zaczynałem od minimalnej wynoszącej wtedy 1350 na rękę, zamierzam niedługo zmienić pracę na trochę mniej płatną, bo to co teraz robię jest idiotyczne i nie wymaga żadnej wiedzy ani umiejętności, typowe korpo tabelki.
  • Odpowiedz
@drakan8 coś czuję, że wszystko poza tym polem ogórków jest zrobione przez Polaków, minimalna w Niemczech to około 10euro/h więc pewnie bez żadnej umowy, mam nadzieję, że to bait( ͡° ʖ̯ ͡°) to jest smutne na co nasi rodacy godzą się za granicą, później przez takich ludzi trzeba sprowadzać ludzi z Niemiec na ziemię, czy innego zachodu bo myślą, że większość od nas to nędzarze, dramat w
  • Odpowiedz
@drakan8: Ja p------e kibel i barłóg jak u kononowicza XD

Co do samej roboty - wracasz po wakacjach opalony, wszystkim opowiadasz ze kilka miesiecy spędziłeś w samolocie i większość czasu leżałeś. Ludzie z wioski gadają i zazdroszczą, jednak nie wiedza ze cały czas mówiłeś o leżeniu na samolocie do zbioru ogórków XD
  • Odpowiedz