Mirki w jakich firmach szukać roweru m, tak żeby zamknąć się w 2000 zł? Są może gdzieś jakieś przeceny? Jeżeli nie ma to gdzie ich ewentualnie szukać? Rower jaki mnie interesuje to MTB, na kołach 29, z amortyzowanym przodem. Fajnie jakby był na szerokim sterze. Docelowo chce mieć 2 komplety kół - szosowych i takich do wypadów do lasu/ na dzikie tereny z psem. Chciałem kupić w Decathlonie, lecz po przejechaniu się kilkoma modelami zobaczyłem ze w każdym z nich hamulec hamuje inaczej pomimo tego samego modelu hamulca w każdym rowerze ... #rower #szosa #rowerowyrownik #rowery #mtb #kolarstwo #rowerzysci
Chciałem kupić w Decathlonie, lecz po przejechaniu się kilkoma modelami zobaczyłem ze w każdym z nich hamulec hamuje inaczej pomimo tego samego modelu hamulca w każdym rowerze ...
@Canibal111: Miej na uwadze to, że rowery na wystawę są składane na odwal się i są macane przez dziesiątki ludzi
@Canibal111 Nic w tym budżecie lepszego nie dostaniesz. Hamowanie zależy od wielu rzeczy, dotarcie, odpowietrzenie, poprawna regulacja, to są rzeczy które i tak robi się samemu. W rowerach skręconych na pokaz na których każdy siada żeby się przejechać po sklepie będą chodzić różnie. Pomysł z wymianą kół olej, więcej z tym j-----a niż to warte. Po każdej zmianie czeka cię regulacja hamulców, łańcuch zadba o to aby obydwie kasety zużywały się
@krabozwierz: @dran2: nie tylko na wystawe są składane na o-------l :)
@Canibal111: jak wyżej, do 2k bedzie ciezko z taparedem, koła też olej, a wyprzedaze to generalnie we wrzesniu teraz sie sezon zaczyna. Jak dobrze pogadasz w sklepie to urwiesz te 15 % spokojnie nawet teraz
hamulec hamuje inaczej pomimo tego samego modelu hamulca w każdym rowerze ...
@Canibal111: w nowym rowerze hamulce tarczowe muszą się dotrzeć dopiero po kilku hamowaniach zaczynają działać dobrze więc z tego powodu bym nie przekreślał roweru. No chyba, że były zapowietrzone czyli, klamka mocno wpadała i np. dotykała kierownicy. W Decathlonie możesz pożyczyć rower na kilka dni do testów
@krabozwierz: dowodów nie mam ale troche rockriderow i btwinow przez moje rece przeszło i takie rzeczy jak odwrotnie zamontowany widelec juz mnie nie dziwią, zreszta duzo bylo zdjec w necie z takim montażem. oprocz tego poplątane linki, pedaly pozamieniane lewy z prawym, pouszkadzane gwinty itp o regulacjach nie wspominam nawet :) wiec jak ktos mi mówi zeby brac rower z decatlonu bo serwis to mnie krew zalewa :)
@Canibal111: popatrz na rowery firmy Unibike. Wiele lokalnych małych sklepów rowerowych ma je u siebie i czasem można się potargować o 200-400zł jak się płaci gotówką.
@bartman28: Wszystko zależy od danego decathlonu, bo w jednym będziesz miał obsługę, która faktycznie się zna na rowerach, a w drugim będą ludzie z łapanki, którzy wiedzą, że rower ma dwa koła i "dwajściajeden przerzutek". Na szczęście trafiłem na decathlon, w którym pracuje człowiek, który jeździ coś tam więcej na rowerze i ogarnia temat @Canibal111: ewentualnie sprawdź unibike fusion 29
@specjalista_gamoniu nie zabawne tylko prawdziwe. Po co do roweru za 2kzl kupować drugi komplet kół? Lepiej chyba te parę stówek dorzucić do kwoty do wydania na rower?
Rower jaki mnie interesuje to MTB, na kołach 29, z amortyzowanym przodem. Fajnie jakby był na szerokim sterze. Docelowo chce mieć 2 komplety kół - szosowych i takich do wypadów do lasu/ na dzikie tereny z psem.
Chciałem kupić w Decathlonie, lecz po przejechaniu się kilkoma modelami zobaczyłem ze w każdym z nich hamulec hamuje inaczej pomimo tego samego modelu hamulca w każdym rowerze ...
#rower #szosa #rowerowyrownik #rowery #mtb #kolarstwo #rowerzysci
@Canibal111: Miej na uwadze to, że rowery na wystawę są składane na odwal się i są macane przez dziesiątki ludzi
@Canibal111:
jak wyżej, do 2k bedzie ciezko z taparedem, koła też olej, a wyprzedaze to generalnie we wrzesniu teraz sie sezon zaczyna. Jak dobrze pogadasz w sklepie to urwiesz te 15 % spokojnie nawet teraz
@Canibal111: w nowym rowerze hamulce tarczowe muszą się dotrzeć dopiero po kilku hamowaniach zaczynają działać dobrze więc z tego powodu bym nie przekreślał roweru. No chyba, że były zapowietrzone czyli, klamka mocno wpadała i np. dotykała kierownicy. W Decathlonie możesz pożyczyć rower na kilka dni do testów
@bartman28: Masz jakieś dowody na poparcie swojej tezy, czy tylko tak twierdzisz, bo zobaczyłeś słowo "decathlon"?
wiec jak ktos mi mówi zeby brac rower z decatlonu bo serwis to mnie krew zalewa :)
@Canibal111: ewentualnie sprawdź unibike fusion 29