Wpis z mikrobloga

Mirki w jakich firmach szukać roweru m, tak żeby zamknąć się w 2000 zł? Są może gdzieś jakieś przeceny? Jeżeli nie ma to gdzie ich ewentualnie szukać?
Rower jaki mnie interesuje to MTB, na kołach 29, z amortyzowanym przodem. Fajnie jakby był na szerokim sterze. Docelowo chce mieć 2 komplety kół - szosowych i takich do wypadów do lasu/ na dzikie tereny z psem.
Chciałem kupić w Decathlonie, lecz po przejechaniu się kilkoma modelami zobaczyłem ze w każdym z nich hamulec hamuje inaczej pomimo tego samego modelu hamulca w każdym rowerze ...
#rower #szosa #rowerowyrownik #rowery #mtb #kolarstwo #rowerzysci
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Chciałem kupić w Decathlonie, lecz po przejechaniu się kilkoma modelami zobaczyłem ze w każdym z nich hamulec hamuje inaczej pomimo tego samego modelu hamulca w każdym rowerze ...

@Canibal111: Miej na uwadze to, że rowery na wystawę są składane na odwal się i są macane przez dziesiątki ludzi

• Odpowiedz
  • 0
@Canibal111 Nic w tym budżecie lepszego nie dostaniesz. Hamowanie zależy od wielu rzeczy, dotarcie, odpowietrzenie, poprawna regulacja, to są rzeczy które i tak robi się samemu. W rowerach skręconych na pokaz na których każdy siada żeby się przejechać po sklepie będą chodzić różnie. Pomysł z wymianą kół olej, więcej z tym j-----a niż to warte. Po każdej zmianie czeka cię regulacja hamulców, łańcuch zadba o to aby obydwie kasety zużywały się
  • Odpowiedz
@krabozwierz: @dran2: nie tylko na wystawe są składane na o-------l :)

@Canibal111:
jak wyżej, do 2k bedzie ciezko z taparedem, koła też olej, a wyprzedaze to generalnie we wrzesniu teraz sie sezon zaczyna. Jak dobrze pogadasz w sklepie to urwiesz te 15 % spokojnie nawet teraz
  • Odpowiedz
hamulec hamuje inaczej pomimo tego samego modelu hamulca w każdym rowerze ...

@Canibal111: w nowym rowerze hamulce tarczowe muszą się dotrzeć dopiero po kilku hamowaniach zaczynają działać dobrze więc z tego powodu bym nie przekreślał roweru. No chyba, że były zapowietrzone czyli, klamka mocno wpadała i np. dotykała kierownicy. W Decathlonie możesz pożyczyć rower na kilka dni do testów
  • Odpowiedz
@krabozwierz: dowodów nie mam ale troche rockriderow i btwinow przez moje rece przeszło i takie rzeczy jak odwrotnie zamontowany widelec juz mnie nie dziwią, zreszta duzo bylo zdjec w necie z takim montażem. oprocz tego poplątane linki, pedaly pozamieniane lewy z prawym, pouszkadzane gwinty itp o regulacjach nie wspominam nawet :)
wiec jak ktos mi mówi zeby brac rower z decatlonu bo serwis to mnie krew zalewa :)
  • Odpowiedz
@bartman28: Wszystko zależy od danego decathlonu, bo w jednym będziesz miał obsługę, która faktycznie się zna na rowerach, a w drugim będą ludzie z łapanki, którzy wiedzą, że rower ma dwa koła i "dwajściajeden przerzutek". Na szczęście trafiłem na decathlon, w którym pracuje człowiek, który jeździ coś tam więcej na rowerze i ogarnia temat
@Canibal111: ewentualnie sprawdź unibike fusion 29
  • Odpowiedz