Aktywne Wpisy
wysokiewiczplum +26
Co mają w głowie faceci około 173 wzrostu robiący dzieci ze swoimi kobietami o wzroście 154?
Fajnie, że wam jeszcze udało się znaleźć te drugą połówkę, całkowicie szczerze życzę wam powodzenia.
Ale nie macie gdzieś z tyłu głowy "prawdopodobnie zsyłam na świat osobę, która będzie miała gigantyczne problemy w życiu"
Staram się być delikatny, ale przecież to jak zapewnienie dalszego dopływu użytkowników świętego tagu.
Jak przy aktualnej wiedzy i obserwacji świata można kompletnie bezrefleksyjnie robić coś
Fajnie, że wam jeszcze udało się znaleźć te drugą połówkę, całkowicie szczerze życzę wam powodzenia.
Ale nie macie gdzieś z tyłu głowy "prawdopodobnie zsyłam na świat osobę, która będzie miała gigantyczne problemy w życiu"
Staram się być delikatny, ale przecież to jak zapewnienie dalszego dopływu użytkowników świętego tagu.
Jak przy aktualnej wiedzy i obserwacji świata można kompletnie bezrefleksyjnie robić coś

Skallagrimsson +330
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

![Jak usprawniam i optymalizuję Linuxa? [Linux Mint 22.2]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/b5d6c7d19d25a36ca5aee165c3a0d41bd0a2157e138c7cf501356ebdf6b44eb6,q80.jpg)

while (głównapętla)
{
...
for (int i = 0; i < 1000; i++)
{
...
aktualizuj pozycje gwiazdy(i)
...
bufor.dodajgwiazde(x[i]. y[i]);
}
...
}
na razie co mi przyszło do głowy to zejscie z 1000 do 500 ilteracji w petli
i wrzucanie w jednym przejsciu dwóch gwiazdek, np.
while (głównapętla)
{
...
for (int i = 0; i < 500; i++)
{
...
aktualizuj pozycje gwiazdy(i)
...
bufor.dodajgwiazde(x[i]. y[i]);
bufor.dodaj_gwiazde(x2[i], y[i]);
}
...
}
Nie jestem mistrzem w dziedzinach GUI, ale Twoja sugestia optymalizacji to (╯︵╰,). Poza tym - to naprawdę jest tak duże obciążenie? Takie operacje to powinien być strzał z nosa, jak już chcesz szukać optymalizacji to spróbuj jak najlepiej zoptymalizować niepokazaną tu metodę aktualizuj pozycje gwiazdy(i)
No i dokładnie świadczy to o tym o czym Ci napisałem. Nie jest problemem liczba iteracji w pętli, a brak optymalizacji tego co w niej wykonujesz.
Lepiej wklej ten kod to Ci łatwiej będzie pomóc Mireczku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
mniej wiecej cos takiego, najprostsza prościzna, dodanie i porównanie, nie używam np. randomów bo mam je juz przekalkulowane w tablicy.. myslałem zeby nie robic aktualizacji co każdą klatkę tylko np. co drugą
for (int i = 0; i < 1000;
Coś czuję, że ten bufor.dodaj_gwizde zamula.
memcpy jest szybkie, ale są triki na przyśpieszenie.
To skopiuj sobie 1000x wywołanie metody, wtedy będziesz mieć jedną iteracje xDDDDDDDDDD
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora