Wpis z mikrobloga

@Koliat: A skąd pomysł że w przypadku Google się na to zgadzam? Gogle robi jeszcze gorzej bo bardzo często tworzy tak swoje produkty webowe żeby w pełni działały TYLKO na Chrome. Co jest jeszcze większym gównem, bo nie chodzi tu wcale o technologie, są pluginy do innych przeglądarek które podszywają je pod chrome i nagle wszystko działa jak trzeba.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Papasanbaba: Oczywiście, wskazuję tylko że MS stosuje te same praktyki co rynek od wielu lat. Przede wszystkim jeśli wiesz ze nie interesują Cię reklamy to je wyłączysz w Win10 - bez problemów. Inaczej niż w przypadku Googlea. A swoją drogą nowy Edge to bardzo zacna przeglądarka i polecam :-)
  • Odpowiedz
przecież podczas instalacji sam się na nie zgodziłeś. Wystarczy odhaczyć

@vvertoi: Możesz odhaczyć, że nie zgadzasz się na profilowanie reklam pod Ciebie ( ͡° ͜ʖ ͡°) a reklamy i tak będą, nie da się ich wyłączyć bez modyfikacji rejestru.
  • Odpowiedz
@vvertoi: mi tez nie, widocznie do czasu. Piszą, że mogą się wyświetlać ale nie koniecznie muszą cały czas. Ta reklama edge co u opa nie pojawia sie u mnie.
  • Odpowiedz
mogę ustawić że nie chcę takich reklam - jak mam to zrobić w Google?

@Koliat: Nie korzytsać z google i elo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak dla mnie jakakolwiek forma sugestii czy instalacji dodatkowego softu bez mojej zgody (i bez możliwości zablokowania tego) sprawia, że wyrzucam na starcie soft do kosza.
  • Odpowiedz
@Kryspin013: No właśnie o tym mówię ;-) Chociaż teraz - jak próbowałem to wyszukać żeby zobaczyć to nic nie znalazło, może to wyszukiwanie kontekstowe? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A tak serio, to krótkie wyszukiwanie które zrobiłem - jakby strona Binga działała dużo szybciej niż Google'a u mnie - pewnie przez różnicę w obciążeniu łącza ale jednak zauważalna ;-)
  • Odpowiedz
Edge w połączeniu z IE to jakieś nieporozumienie. Najlepszą akcję jaką miałem, to zapętlenie przeglądarek. Edge próbował odpalić stronkę na IE, a IE na Edge, musiałem restartować pc, bo nie dało się inaczej przeglądarki zresetować ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz