Wpis z mikrobloga

ostatnio trochę pojeździłem w tragicznych warunkach i zdecydowanie zbyt szybko w tragicznych warunkach i ani razu nie zobaczyłem żeby zadziałała kontrola trakcji albo esp i wiele wskazuje że ja nawet nie mam tych lewackich bredni to nie szkodzi ale zaskakujące to jest że samochód z 2011 z rynku polskiego nie ma tego w wyposażeniu
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vieniasn: esp nie zobaczysz dopóki nie wpadniesz w poślizg, kontrolę trakcji przetestuj wjeżdżając na lód i spróbuj ruszyć z "piskiem" jak komputer ograniczy obroty to masz kontrolę trakcji. ABS w ogóle masz prawda ?
  • Odpowiedz
  • 0
@Katiee: ale ja wpadałem w poślizg w tym taki przy wysokich prędkościach i ruszałem na lodzie i wiele innych ale nie zwróciłem uwagi wcześniej
ABS jest bo był wymagany chyba w tamtych latach już
  • Odpowiedz
ale ja wpadałem w poślizg w tym taki przy wysokich prędkościach

@vieniasn: Po wpadnięciu w poślizg raczej nie gapiłeś się na zegary tylko na drogę, więc pewnie przegapiłeś miganie kontrolki ESP. Zaraz po włączeniu zapłonu powinny ci się świecić wszystkie możliwe kontrolki, to sobie zobacz jakie masz.
  • Odpowiedz
@vieniasn: ja w cytrynie z 2k6 i w fordziku 2k7 mam co chwila miganie esp (opony dobre, żeby nie było xD c-----y wyjazd z ruszaniem pod górę mam). W obu też mam przycisk do wyłączenia tego cuda jakby mnie naszła ochota na ślizgawki - może to jakiś ślad, poszukaj. Lampka się mogła zjarać po prostu - mi się właśnie przepaliła od świateł mijania i k---a co chwila patrzę czy mam
  • Odpowiedz