Wpis z mikrobloga

@skotfild https://www.amazon.it/Spice-Caliente-resistenza-circolare-Garanzia/dp/B072XW3LBW

Co do niezawodności to raczej jest w porządku tylko trzeba zadbać o parę rzeczy, przykładowo kable mogą się przepalić i warto je zaizolować dodatkową otuliną wytrzymująca duże temperatury, a tak poza tym budowa takiego pieca to żadne rocket science i w sumie jedyne co się może zepsuć to albo jakiś kabel pójdzie albo coś z grzałka ( choć nie wiem co by się moglo z nią stać).
Koniec końców, moim
@osaaldona: jak chcesz dodatkowej kary to wejdź w mój profil i zobacz moje wpisy na mikroblogu. Skoro nie masz chleba, to podglądasz sobie jakie ja piekę.
@zasadzka01: 0,5-2g drożdży, mieszasz w 600g zimnej wody, dodajesz 1kg mąki typ 00, 30g oliwy i 35g soli. Wyrabiasz ciasto, aż będzie dobrze wyrobiona siatka glutenowa.
Zostawiasz na 4h do wyrośnięcia w temp pokojowej. Potem dzielisz na kulki 250-350g i wkładasz na 48h do