Wpis z mikrobloga

Elo, z tej strony Spejsooon! Taka sytuacja sprzed momentu: dzwoni domofon, odbieram, słyszę Sebka, który mówi "kupię mieszkanie, chciałem ulotki porozdawać". Od razu pytam, czy ma ze sobą te ulotki, które mają sprawiać wrażenie, że pisało je ręcznie "młode małżeństwo", a w rzeczywistości to janusze nieruchomości robią z ludzi idiotów.

Bezczelnie odpyszczył, że się przekonam, jak otworzę skrzynkę. Odpowiedziałem, że się nie przekonam i że nie życzę sobie żadnego januszerskiego spamu w mojej skrzynce. Zanim zdążyłem zbiec na parter, to już go tam nie było. No fakt, że nie spieszyłem się jakoś specjalnie. Tym niemniej w mojej skrzynce znalazłem śliczną ulotkę. Wyobraźcie sobie, że jakaś młoda para chce ZA GOTÓWKĘ kupić mieszkanko! Wzruszające, prawda? Nie sądzicie, że przydałaby się im jakaś większa promocja i zasięg?

#patologiazmiasta #patologia #nieruchomosci #spam #januszebiznesu #zalesie
moby22 - Elo, z tej strony Spejsooon! Taka sytuacja sprzed momentu: dzwoni domofon, o...

źródło: comment_ufS07oV24FYnGBBv75g7gICYBGBWT0FR.jpg

Pobierz
  • 165
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

no jak ktoś jest debilem i obniża cenę bo coś to tak jest

@Harmonia: Och, jaki piękny victim blaming. Bo to oszust jest fajny i hehe cwany i hehe pienionszki będzie miał, a jego ofiara to debil iks de trzeba doicz pienionszki z leminguf hehe
  • Odpowiedz
@Daginczi: jak ja tych KOŁCZÓW od flippingów, najmu, remontu nie trawię.

W ramach anegdotki- ktoś powiedział, zeby recznie ulotki pisać, to teraz wszyscy kołczowie sprzedają swój super autorski pomysł
  • Odpowiedz
@moby22: Wow, jak mieszkałam kilkanaście lat temu w blokowiskach, to czegoś takiego nie widziałam. A teraz jak 1,5 roku mieszkam w bloku, co chwilę ze skrzynki wyciągam takie gówna. Tak się zastanawiałam, o co z tym chodzi i czemu ciągle tyle spamu
  • Odpowiedz
@ririsu12: No ja od wielu lat w blokach w sumie, ale ten proceder jest moim zdaniem stosunkowo świeży. Natknąłem się na to chyba po raz pierwszy jakieś 2-3 lata temu. Ale nie wiem sam, bo w sumie w tamtym czasie akurat szukałem sam mieszkania dla siebie i może bardziej wówczas byłem wyczulony ogólnie ;) W każdym razie nie podoba mi się to, a już zwłaszcza, jeśli śmieci mi się tym,
  • Odpowiedz
@moby22: Świeży, więc póki co sprytnie obchodzą panujące obecnie prawo. I albo jest to już kwestią czasu, albo ktoś z góry wywęszy w tym dobry interes i tego nie utną. Takie życie
  • Odpowiedz
@moby22: za wciskanie przez flipperow kitu (młode małżeństwo bla bla bla) powinny lecieć zarzuty, bo to wprowadzanie w błąd celem uzyskania korzyści finansowej
  • Odpowiedz
@FrasierCrane: Miałem pecha i młodej pary osobiście nie poznałem. Ale na ulotce podali numer, to możesz im dać tipa i kilka złotych rad w kwestii poszukiwania mieszkań :)
  • Odpowiedz