Aktywne Wpisy

Juliusz-Banioski +396
źródło: temp_file5208695514877120208
Pobierz
Vaclav +173
źródło: temp_file4562240958270307988
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file5208695514877120208
Pobierz
źródło: temp_file4562240958270307988
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Tak jak ostatnio mięso w lodówce ustawionej na 1-2C, zapakowane w worki ze specjalnej membrany która pozwala mu "oddychać", dzięki czemu mięso pozbywa się wody a nic nie przedostaje się do niego. Mięso kurczy się, nabiera smaku przez procesy które w nim zachodzą, jest lepsze niż świeżo kupione.
Tym razem chcę sprawdzić czy tania wołowina będzie smakować lepiej po sezonowaniu, dlatego z lewej strony rozbratel 2,5 kg (49 zł w Makro), obwiązany sznurkiem kuchennym żeby nadać kształt stekom. Z prawej antrykot rasy limousine 3 kg, bardziej żeby podnieść walory smakowe, bo steki z rasy limousine świeżo smażone i tak już dobrze smakują.
Tym razem 35 dni, a nie 60 jak poprzednio, ponieważ po 60 dniach smak był za intensywny i nie wszystkim smakował.
To całe bawienie może dla niektórych wygląda na stratę czasu, ale próbuję podnieść walory smakowe taniego mięsa o poziom wyżej ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#jedzzwykopem #gotujzwykopem
źródło: comment_n7zn96bkTrRmy1NtMD7MUhgKxaYGFdEX.jpg
Pobierzźródło: comment_jSdplFGQ5dzwDFgqvZakdoDSwcChKmYq.jpg
Pobierzźródło: comment_XzMK1cfGeWIaZoF88Z9cJM5pfchHmL8F.jpg
Pobierz@passa_bola: ale wiesz, że ta rasa to żaden rarytas stekowy?
@passa_bola: Ty wiesz ile to kosztuje, nie? Temu u nas to rzadko widać.
Guga miał filmik gdzie tanie mięso traktował ananasem i z tego co pamiętam byli z bratankiem(?) zadowoleni.
Moge wybrać: jeść normalnie i sezonować mięso, albo dieta chockoszokowa i wołowina argentyńska xD
źródło: comment_bN2qztCg0Hs6DcsG4SxPt6lDwXc8n78V.jpg
PobierzLatem robiłem brisket (mostek) wołowy w stylu Aaron Franklin BBQ (pieprz i sól i low&slow wędzenie w ciepłym dymie) Bosz jakie to było dobre!
A co do pytania to może szponder by się idealnie nadawał? Ostatnio widziałem właśnie w makro co mial wiecej tłuszczu więc pewnie