Wpis z mikrobloga

@goromadska: Na jutro się przygotują z firefoxem. Dzisiaj radzimy sobie na Chromie.
Jestem zniechęcony, a kierownik pewnie oczekuje cudów po tym szkoleniu i będzie chciał sto projektów nabrać <3
  • Odpowiedz
@m0rdeczka kiedys firma wysłała mnie na "warsztaty". Każdy miał własny laptop (w sesie swój z domu/pracy).
Z 8h szkolenia 5h zajęło setup środowiska do dalszej pracy. Żenada za 2,5k.

Na szczęście organizator oddał 70% kasy...
Za to obiad był dobry ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@DryfWiatrowZachodnich: no po tekście poczta, po klasie diva, po klasie linka, lub spana, a jak wszystko dynamiczne to po tekście linku możesz wejść, a na sam koniec po co w to klikać jak wiesz gdzie ten guzik przenosi to po prostu przejdź driverem do tej witryny :)
Jak nie da się w cos kliknąć to najpierw posprawdzaj wait, wait until, może coś niewidizalnego to przykrywa... też może być w jakimś
  • Odpowiedz
@m0rdeczka: dzieki, sorry za glupie pytanie no ale dopiero sie zaczynam tym bawic ( ͡° ͜ʖ ͡°) Kiedys troche klikalem, ale pozapominalem
"Przejdz driverem" chodzi o to smieszne Selenium IDE czy jak? :)

Aktualnie mam problem jak zaakceptowac ciacha w tym durnym okienku co wyskakuje, no ale ogarne.
  • Odpowiedz
@DryfWiatrowZachodnich: driverem w sensie webdriverem żeby otworzyć witrynę po prostu, przejść na nią getem chyba.
A do tych okienek też były specjalne handlery popup alert itp chyba że okienko jest jako mini stronka to trzeba przejść na nią jak na nową stronę Windows handle
  • Odpowiedz