Wpis z mikrobloga

Dlaczego kierowcy w #polska dostają jakiegoś szału #!$%@? jak ktoś na nich trąbnie? No #!$%@?

Trąbnięcie ma zwrócić uwagę, a nie napluć mu w twarz, a mam wrażenie, że duża część ludzi tak to odbiera

Właśnie byłem świadkiem jak ktoś trąbnął kolesiowi, bo ten nie widział zielonego, to ten kierowca mu pokazał środkowy palec i coś tam mówił pod nosem i jeszcze stał z 10 sekund na światłach

Takie nerwusy nie powinny mieć prawa jazdy
#patologiazmiasta #polskiedrogi
  • 9
@niochland no #!$%@? jak ostatnio gościowi wyjechałem ze skrzyżowania i po 2 sek miałem z 50km/h i nie zmusiłem go nawet do hamowania a ten szmaciarz nacisnął klakson i trzyma go z 10 sekund, za chwile wbija na lewy pas i równa sie ze mną i trzyma ten klakson. Przecież na stopham masa filmów, gdzie wymuszenia nie było a trąbią jak #!$%@?.
@niochland: ja nie używam klaksonu jeśli ktoś mi wyjeżdża i wymusza pierwszeństwo to nawet nie hamuje oraz nikomu nie świece długimi światłami to samo powinni inni kierowcy robić ale jak ktoś za mną trąbi to hamuje ostro bo daje znak przed niebezpieczeństwem a jak wjedzie mi w bagażnik to już jego problem dla tego nie zdziw się że ktoś ci pokaże fakena.
Dlaczego kierowcy w #polska dostają jakiegoś szału #!$%@? jak ktoś na nich trąbnie?

@niochland: Kompleksy, niskie poczucie własnej wartości.
Podobny temat zresztą dotyczy choćby wyprzedzania, które wielu traktuje jak naplucie mu w twarz.

I wielu traktuje drogę jako możliwość podreperowania swojego niepewnego ego, przez okazanie komuś innemu swojej wyższości.
Z kolei wiele normalnych interakcji ze strony innych użytkowników drogi odczytują jako próbę okazania wyższości przez innych, co z kolei włącza w
@RupturaPerinei: widziałem kiedyś taki filmik jak koleś zamontował właśnie dodatkowe dwa klaksony

jeden takie delikatne "bep" w ramach zwrócenia na coś uwagi
zwykły klakson do normalnych sytuacji na drodze
i jebitny klakson od pociągu na największych dzbanów xD

i to wcale nie taki głupi pomysł
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@niochland: dzisiaj miałem okazje po dlugiej przerwie jeżdżenia autem pojechac do lekarza 15km z mojej wiochy i wiecie co jest najlepsze? ze jadac przepisowo 50 w zabudowanym 90 w nie to #patologiazewsi mrugala mi światłami i pukali sie w czoło mijając mnie na zakazie xdd