Wpis z mikrobloga

Czy to się kiedyś skończy? To jest dramat. Mieszkania na Nowej Hucie już powyżej 8tys/m2. Czuję że jak za 2 lata ja będę chciał kupić to pewnie będą i po 12 tys. Ja rozumiem są ludzie bogaci, którzy mogą sobie kupić i 15k/m ale wydaje mi się że większość ludzi w tym kraju zarabia na moim poziomie (3500).

JA SIĘ KU&WA PYTAM SKĄD? Skąd człowiek zarabiający średnią krajową ma wziąć kasę na mieszkanie?? Brać kredyt hipoteczny na 30 l i przez 30 l. płacić 2500 wszystkich kosztów i żyć za 1000 zł na miesiąć? Ehh.. 30 lat na karku i zero perspektyw w tym kraju. Tak #zalesie . Jeszcze 3_4 lata temu miałbym ratę z czynszem na poziomie 1800 zł. Dziś musiałby oddać ponad 3/4 na samo mieszkanie. A pensja stoi.

Dziękuję PIS i premierze morawiecki że ukradliście moje marzenia na własny kąt.

#krakow #k----------------o #mieszkaniedeweloperskie #kredythipoteczny #kupnomieszkania #gorzkiezale #mieszkanie #nieruchomosci #pracbaza #deweloperka #mieszkania
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@Scaab pfff 8k/zł ;) na moim zadupiu w dwa lata cena za developerke powędrowała z 2500 zł do 5000zł. Za zrobione mieszkanie 6500 - 7000 zł. Na zadupiu z 32k mieszkańcami! K---------a! Dlaczego?! Wynajem 3pok 2000 zł itp. To nie tylko PiS, ale POPSL wspaniałe Polaków urządziło.
  • Odpowiedz
  • 18
@Scaab Wcześnie wstałeś dziś, że przed 10 już pierwsze zarzutki wrzucasz. Z ciekawości, co Ci to daje? Odczuwasz z tego powodu jakaś satysfakcję czy co? Pytam serio
  • Odpowiedz
@Scaab W------i cię z roboty? Jeszcze parę zarzutek temu, większość ludzi włącznie z tobą, zarabiała na poziomie 4000, a teraz już tylko 3500? XD
  • Odpowiedz
@Scaab: Nie przejmuj się. Miałem ten ból 10 lat temu gdy również był bum na rynku nieruchomości. Poczekalem aż spadną ceny i kupiłem za 430k mieszkanie które w czasie bumu było wystawiane za 600k.
  • Odpowiedz