Aktywne Wpisy

ThinAspireWine +183
Sie dowiedziałem, ze jakis temu zmarl ojciec, ktory mnie porzucil jak mialem okolo 2 lata.
Cale zycie unikal placenia alimentow, a jak komornik mu siadl na wyplate to rzucil prace zebym nic nie mogl dostawac.
Oprocz tego - zero kontaktu, nie wazne czy urodziny, swieta czy cokolwiek innego.
Cieszyc sie z jego smierci nie ciesze, bo mi wszystko jedno, ale mam pewien rodzaj, chyba ulgi, ze na swiecie jest jednego zlego czlowieka
Cale zycie unikal placenia alimentow, a jak komornik mu siadl na wyplate to rzucil prace zebym nic nie mogl dostawac.
Oprocz tego - zero kontaktu, nie wazne czy urodziny, swieta czy cokolwiek innego.
Cieszyc sie z jego smierci nie ciesze, bo mi wszystko jedno, ale mam pewien rodzaj, chyba ulgi, ze na swiecie jest jednego zlego czlowieka

Fennrir +127
Łatwo jest żerować na empatii takimi ckliwymi historyjkami, ale prawda jest taka że gdyby ją wpuścić to zapewne za chwilę by do Polski przyjechali w ramach łączenia rodzin ojciec i czwórka pozostałych (już znacznie starszych) dzieci, plus jeszcze dałoby innym sygnał że to jest dobry sposób na dostanie się do Europy.
#polska #imigranci #granica #ochojska #4konserwy #takaprawda
#polska #imigranci #granica #ochojska #4konserwy #takaprawda

źródło: ochoojska
Pobierz
mieli takie specjalne rowery z zamontowaną szlifierką, napędzaną paskiem od koła.
żeby rower nie odjechał, zamiast bagażnika. miał podstawkę obracającą się na osi koła, dziadek przed uruchomieniem szlifierki podstawiał ją pod tył roweru. ostrzył pedałując w miejscu.
żeby zwabić ludzi, dziadkowie po zainstalowaniu się na podwórku walili w kawał żelaza zawieszony na sznurku. dźwięk niósł się daleko... moja babcia zgarniała tępe noże z domu i biegła do ostrzyciela.
dziadkowie powymierali, wyparły ich ostrzałki domowe i kupowanie nowych rzeczy.
kiedyś widziałem takiego dziadka po raz ostatni, ale o tym nie wiedziałem
źródło: temp_file3783573431918581977
PobierzNie tylko zawody ale pewne artefakty z przeszłości: np.
Hustka do nosa
Kiedyś każdy miał to w kieszeni xD
Czym ostrzycie noże domowe? Kupiłem ostrzałkę z Fiskarsa to się momentalnie zużywa.
źródło: Ostrzalka-FISKARS-Roll-Sharp-1065599-front-1
Pobierz@m_ney: takie chusteczki materiałowe są nadal bardzo popularne, zależy od kręgów w jakich się człowiek obraca. Jaki szok przeżyłem jak zobaczyłem 29-30 latka z taką na spotkaniu XD Uchodzą teraz za 'modne' i w jakości premium kosztują nawet 50-100 zł za sztukę.
@okretowy_sanitariat: kiedys każdy rower ważył.
Rama była ze stali. Spawanej grubo. Wszystko było ze stali. Więc i ludzie musieli być...
@FACTIS: znajomy kiedyś polecił mi kamień SHARPAL 156N - teraz polecam i ja. Noże jak brzytwa.
@PositiveRate: ostatnio szukałem czy jest jeszcze taka budka we Wrocławiu albo chociaż na dolnym Śląsku, znalazłem kilka na południu Polski przy granicy z Czechami więc coś tam jeszcze się ostało