Aktywne Wpisy
Lewusx +63
Siemanko.
Sobotnie selfie w lustrze specjalnie dla chudych szczurków i ulanych stulejarzy żebyście mogli napisać mi coś niemiłego w komentarzu.
Pozdrawiam słodziaki.
#
Sobotnie selfie w lustrze specjalnie dla chudych szczurków i ulanych stulejarzy żebyście mogli napisać mi coś niemiłego w komentarzu.
Pozdrawiam słodziaki.
#
apfi +4
Czy gotowanie ma sens w rachunku ekonomicznym? Przykładowe spaghetti: puszka 800g kosztuje 1,69 euro, a ten proszek i makaron 500g = 1,88€. Kupuję zazwyczaj gotowe puszki w dyskontach i patrząc na ceny nie wydaje mi się, że oszczędzałbym gotując samemu.
#jedzenie #gotujzwykopem #pieniadze #niebieskiepaski #rozowepaski #pieniadze #pytanie #przemyslenia
#jedzenie #gotujzwykopem #pieniadze #niebieskiepaski #rozowepaski #pieniadze #pytanie #przemyslenia
aaaaa
- Tak, gotowanie pozwala oszczędzić 45.5% (205)
- Gotuję głownie dla smaku, bo te gotowe są takie se 44.3% (200)
- Gotowanie to bezsens #teamgotowepuszki 10.2% (46)
mieli takie specjalne rowery z zamontowaną szlifierką, napędzaną paskiem od koła.
żeby rower nie odjechał, zamiast bagażnika. miał podstawkę obracającą się na osi koła, dziadek przed uruchomieniem szlifierki podstawiał ją pod tył roweru. ostrzył pedałując w miejscu.
żeby zwabić ludzi, dziadkowie po zainstalowaniu się na podwórku walili w kawał żelaza zawieszony na sznurku. dźwięk niósł się daleko... moja babcia zgarniała tępe noże z domu i biegła do ostrzyciela.
dziadkowie powymierali, wyparły ich ostrzałki domowe i kupowanie nowych rzeczy.
kiedyś widziałem takiego dziadka po raz ostatni, ale o tym nie wiedziałem
Nie tylko zawody ale pewne artefakty z przeszłości: np.
Hustka do nosa
Kiedyś każdy miał to w kieszeni xD
Czym ostrzycie noże domowe? Kupiłem ostrzałkę z Fiskarsa to się momentalnie zużywa.
@m_ney: takie chusteczki materiałowe są nadal bardzo popularne, zależy od kręgów w jakich się człowiek obraca. Jaki szok przeżyłem jak zobaczyłem 29-30 latka z taką na spotkaniu XD Uchodzą teraz za 'modne' i w jakości premium kosztują nawet 50-100 zł za sztukę.
@okretowy_sanitariat: kiedys każdy rower ważył.
Rama była ze stali. Spawanej grubo. Wszystko było ze stali. Więc i ludzie musieli być...
@FACTIS: znajomy kiedyś polecił mi kamień SHARPAL 156N - teraz polecam i ja. Noże jak brzytwa.
@PositiveRate: ostatnio szukałem czy jest jeszcze taka budka we Wrocławiu albo chociaż na dolnym Śląsku, znalazłem kilka na południu Polski przy granicy z Czechami więc coś tam jeszcze się ostało