Aktywne Wpisy
Czerwony_jak_WIG20 +141
#zmora #sen #paralizsenny #zalesie #horror
TLDR: opisuję gnębiącą mnie dzisiejszej nocy ZMORĘ(paraliż przysenny), przepraszam za ewentualne błędy, piszę na szybko.
Kto nigdy nie miał całonocnej/wielonocnej "zmory" w wydaniu "pętla"(wyjątkowo złośliwa odmiana zmory), ten ma ogromne szczęście. Opisuję na gorąco by powstrzymać się przed snem. Mam już dość, a to dopiero godzina trzecia w nocy(pierwszej nocy, często bywa to wielonocne doświadczenie). Niżej opisuję w punktach proces tej męczarni, a wcześniej kilka wyjaśnień:
Pętla
TLDR: opisuję gnębiącą mnie dzisiejszej nocy ZMORĘ(paraliż przysenny), przepraszam za ewentualne błędy, piszę na szybko.
Kto nigdy nie miał całonocnej/wielonocnej "zmory" w wydaniu "pętla"(wyjątkowo złośliwa odmiana zmory), ten ma ogromne szczęście. Opisuję na gorąco by powstrzymać się przed snem. Mam już dość, a to dopiero godzina trzecia w nocy(pierwszej nocy, często bywa to wielonocne doświadczenie). Niżej opisuję w punktach proces tej męczarni, a wcześniej kilka wyjaśnień:
Pętla
@Krupier: Mówi:
@rdy: Zgłoś to do VISA, napisz że zgłaszałeś kilkukrotnie do operatora i to olali. Oni ich doprowadzą do porządku, bo jest to działanie niezgodne z prawem.
@Mrbimbek: Ale płacąc kartą chyba reszty nie wydaje, bo pobiera dokładnie tyle ile towar kosztuje. Podstawą odmowy może być np. to, że pijany klient chce kupić piwo. Nie może być to, że za piwo chce zapłacić kartą.
@pierwszy_w_tyl: Nie nie może już od dłuższego czasu:
http://pomyslowiksiegowi.pl/psd2-czyli-dyrektywa-w-sprawie-uslug-platniczych-w-praktyce/
@pierwszy_w_tyl: Takie coś należy zgłaszać, ja zgłosiłem i w 3 sklepach kartka zniknęła. Jak nie podziała do operatora płatności to zgłaszamy do VISA albo MasterCard. Wtedy już na pewno podziała, oni się nie cackają z operatorami.
Aczkolwiek mi by się nie chciało bawić w zgłaszanie takich rzeczy. Wolę głosować portfelem, jeśli by mi to przeszkadzało to po prostu w danym sklepie bym nie kupował.
[]
Spoleczniaki