@kapuczina_corki_somsiada: @Fotoblysk: możecie powiedzieć przez kogo jest to zabronione albo jakieś przykładowe umowy? bo co chwile ktoś o tym pisze a kiedyś pracowałem w firmie, która była pośrednikiem w zawieraniu umów miedzy przedsiębiorcą a firmą, która udostępnia taki terminal i nigdy nie słyszałem o takich zakazach może się coś zmieniło.
@resuf: Miejscowy Janusz przedsiębiorca i biznesmen, miejscowość 10k mieszkańców. Zdjęcie przykładowe ale taka sama kartka wisi na barze w knajpie. A szkoda bo lokal ładny i przyjemnie się siedzi, szkoda tylko ze trzeba kombinować jak nie ma się gotówki xD
@khazaddum: mnie kiedyś coś takiego w------o. W Poznaniu jest tak mała prowizja od sprzedaży biletów na autobus że nikt tego nie robi. Kiedyś chciałem kupić jak jechałem do kumpla, przy okazji w gości to siata browarów. To on że mi biletów kartą nie sprzeda (zarobiłby kilka zł na piwach, dołożyłby do biletu z 5-10gr) to mu to zostawiłem wszystko na ladzie i poszedłem w p------c. Ma mały biznes a nawet
@Fotoblysk: g---o z tym zrobią. Zgłaszałem to w klubach nie raz i nic nie zrobili. Nie zerwą z nim umowy bo mają z niego hajs, a jak zerwą to pierdyliard firm z terminalem czeka by spisać z nim umowę
@khazaddum: @Fotoblysk: @Fotoblysk: ej wykopki, ale to jesteście za wolnością i swobodnym dysponowaniem swoją własnością czy nie? Bo już jobla można dostać...( ͡°͜ʖ͡°)
Znowu strasznie sie miotacie na wieść, że gotówka ma być wycofana z użycia i zastąpiona plastkiem. Bo to też ogranicza tzw wolność. To o co biega? Co będzie jutro, bo chyba wasz pogląd na świat zależy dosc
Znowu strasznie sie miotacie na wieść, że gotówka ma być wycofana z użycia i zastąpiona plastkiem. Bo to też ogranicza tzw wolność.
@KrolWlosowzNosa: Zarówno całkowite odejście od gotówki, jak i takie kartki z płatnością od X złotych to dwie strony tej samej, anty-wolnościowej monety. Powinniśmy móc płacić gotówką kiedy chcemy, oraz móc płacić kartą kiedy chcemy.
@KrolWlosowzNosa: kiedy zrozumiesz, że wykop jak i każda inna społeczność to nie jest jeden byt i jak pojawia się jakiś wpis, który promuje jeden punkt widzenia to zlatują/plusuja to głównie osoby, które się z tym zgadzają a każda inna opinia jest atakowana przez circlejerk. Przez co może wydawać się jakby cały portal miał takie samo zdanie na dany temat
Komentarz usunięty przez autora
Znowu strasznie sie miotacie na wieść, że gotówka ma być wycofana z użycia i zastąpiona plastkiem. Bo to też ogranicza tzw wolność. To o co biega? Co będzie jutro, bo chyba wasz pogląd na świat zależy dosc
@KrolWlosowzNosa: Zarówno całkowite odejście od gotówki, jak i takie kartki z płatnością od X złotych to dwie strony tej samej, anty-wolnościowej monety. Powinniśmy móc płacić gotówką kiedy chcemy, oraz móc płacić kartą kiedy chcemy.