Aktywne Wpisy

#jedzenie71 #wroclaw
Nie cała gastronomia zamieniła się w patologię.
Miałem ostatnio okazję zjeść jeden z najlepszych kebabów w moim źyciu. Z karkówki. Teoretycznie pół kilowy, realnie znacznie cięższy. W mięciutkiej bułce z sezamem, a nie takiej przeciętnej z selgrosa czy hambexu.
Był na tyle duży, że dla odmiany musiałem sobie pomagać sztućcami - sama gęba nie wystarczyła.
Był na tyle duży, że nie dałem rady zjeść go w całości, co rzadko mi
Nie cała gastronomia zamieniła się w patologię.
Miałem ostatnio okazję zjeść jeden z najlepszych kebabów w moim źyciu. Z karkówki. Teoretycznie pół kilowy, realnie znacznie cięższy. W mięciutkiej bułce z sezamem, a nie takiej przeciętnej z selgrosa czy hambexu.
Był na tyle duży, że dla odmiany musiałem sobie pomagać sztućcami - sama gęba nie wystarczyła.
Był na tyle duży, że nie dałem rady zjeść go w całości, co rzadko mi
źródło: IMG_20250809_185743__01
Pobierz
PodniebnyMurzyn +212

światłowód, gigabit, nas, komp, 10 urządzeń?
do tej pory mam tp-linka chyba wr 1043 i jestem dość zadowolony, ale jest już stary a stare tplinki mają zwiechy i fanaberie.
wi-fi mało istotne bo będą AP
lubię tp-linka przez łatwość konfiguracji - próbowałem asusa czy d-linka i jest to dla mnie droga przez mękę
mikrotiki mają chyba dobre opinie, ale nie wiem jak z intuicyjnością - potrzebuję zaledwie nadawanie stałych ip urządzeniom, w przyszłości ewentualne vpn
#komputery #siecikomputerowe #router #tplink #mikrotik
źródło: comment_3kxLCOTzNs6f7Can6kcgEbXrRhT1GFec.jpg
Pobierzedgerouter to druga opcja
BTW
mam tych mietków kilkanaście (od starych 433 do 1009) - są nudne do bólu - odpalone chodzą, od czasu do czasu soft podnoszę jak pacze jakieś dadzą na dziury.
wadą ubi jest jednak pojawiająca się od czasu do czasu podtaność, które bywają łatane dopiero jak szambo wybije, choć uczciwie trzeba przyznać, że dotyczy to głównie WIPsów
@niegwynebleid: to trzeba kupić zarządzalny switch z agregacją a nie pastwić się na routerem...
router ma rutować a switch switchować
https://www.morele.net/router-ubiquiti-edgerouter-er-x-754288/