Wpis z mikrobloga

@LajfIsBjutiful mi babcia cisnie, ze z moimi zarobkami moglbym wiecej odkladac i w ogole juz dom pobudowac etc etc, powinienem brac przyklad z niej - mimo ze jest na emeryturze, odlozyla wuchte hajsu blabla
Dzisiaj przy eleganckim obiedzie swiatecznym, po dwoch kieliszkach przyznala sie ile tej emerytury dostaje.

5800pln

• Odpowiedz
@LajfIsBjutiful Ha ha ha za komuny rozdawali mieszkania osobom w wieku 20 lat, buhahaha, większej bzdury nie czytałem w życiu.

@dzieju41: Na Górnym Śląsku masa ludzi dostała tak mieszkania hutnicze, górnicze. Wystarczyło popracować dwa, trzy lata w jakimś zakładzie.

W Szczecinie podobno masa jest osiedli gdzie mieszkania dostali wojskowi, marynarze, pracownicy statków, Polska Żegluga Morska czy kolejarze. Mój wujas dostał 60m2 za bycie kucharzem na statku
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 15
@Portowiec: większość osiedli w Policach wybudował przecież Zakład Chemiczny i też jego pracownicy dostawali te chaty. Takie czasy były.
  • Odpowiedz
@agablazej: niedźwiedzie polarne w Polsce? widzę, że nie tylko z internetu nie potrafisz korzystać. brak elementarnej wiedzy w wielu tematach się ujawnia. Teraz się nie dziwię, że taki problem miałeś z znalezieniem kawalerki poniżej 150k
  • Odpowiedz
kredyt do śmierci

@dzikdzikdzik: no ale bez przesady w drugą stronę. Teraz jest trudniej, ale jak nie chcesz kupić 80m2 w centrum dużego miasta to żaden kredyt do śmierci Ci nie grozi. Nie wiem skąd ludzie to sobie ubzdurali, widocznie nie potrafią szukać mieszkania na miarę swoich możliwości tylko chcą od razu z grubej rury jak idioci się zadłużyć. Z jednej strony barykady polscy januszoboomerzy którzy wszystko dostali od państwa
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@tellet: powiedzmy do Łomianek dojedziesz w godzinę. Dalej jak jest to już wiadomo. Mimo to myślę, że jeżeli ceny w Warszawie będą rosły do absurdu część ludzi może się mimo wszystko na takie rozwiązanie zdecydować. Zobaczymy. Mi wszystko jedno ja wynajmuje mieszkanie innym, ewentualnie ceny w Płocku, trochę pójdą w górę to i wynajem też więc dla mnie plus.
  • Odpowiedz
W Szczecinie podobno masa jest osiedli gdzie mieszkania dostali wojskowi, marynarze, pracownicy statków, Polska Żegluga Morska czy kolejarze. Mój wujas dostał 60m2 za bycie kucharzem na statku

@Portowiec: Na kopalni też wystarczyło robić na kuchni czy innym niedołowym stanowisku.

@Portowiec: większość osiedli w Policach wybudował przecież Zakład Chemiczny i też jego pracownicy dostawali te chaty. Takie czasy były.

@Krupier: No na Śląsku też do budowy osiedli
  • Odpowiedz