Wpis z mikrobloga

@fellach w sposób który jest teraz puszczony objazd pewnie zostanie- masz tam sklepy + kilka kamienic gdzie mieszkają ludzie... ludzie mają samochody - do sklepów podjeżdża zaopatrzenie i klienci.... A zamiast tych kilku miejsc parkingowych masz betonowe bloczki i kwietniki... alternatywny parking ? Brak...
  • Odpowiedz
@UgAnDuS85: wydaje mi się, że mieszkańcy mają parking z tyłu budynków, a reszta nas jakoś będzie musiała przywyknąć że w centrum jest 10 miejsc parkingowych mniej. Jak się pootwierają knajpy to pewnie więcej będzie miało to sensu.

Ta uliczka przy placu Katedralnym też pewnie będzie zamknięta.

Nie wiem, ja tam się cieszę na te zmiany
  • Odpowiedz
@UgAnDuS85: typowy objaw przeżartego samochodozą mózgu neokomunistycznych aktywistów i planistów. Niestety przez takie jednostki traci całe społeczeństwo - sklepy bo mniej mają klientów, dostawcy bo nie mają gdzie zaparkować aby zrobić dostawe (parkowanie 300m dalej to jest słaby pomysł), klienci sklepów bo ceny w sklepach są wyższe i wreszcie mieszkańcy, którzy nie mają gdzie parkować. Ruch można uspokoić za pomocą progów zwalniających, ciulowe parkowanie za pomocą wysokich krawężników lub słupków.
  • Odpowiedz