Wpis z mikrobloga

• 73
@Baron_Al_von_PuciPusia Nie ma to jak zdrowa prawicowa niekoszerna czteropasmowka w centrum i maximum miejsc do parkowania. A dla właścicieli lokali swoboda w tym jak i w jakim formacie reklamować się szyldami i plachtami.
  • Odpowiedz
@dertom akurat to co odwalili przy hawelańskiej to z lekka ich poniosło... robią deptak na Sikorskiego- ok spoko, ale usuwanie miejsc parkingowych na bocznej ulicy gdzie jest masa sklepów - mieszkań i brak alternatywy bo innych miejsc brak.... No sorry nie rozumiem tego roku myślenia
  • Odpowiedz
  • 11
@UgAnDuS85 Ja nie rozumiem argumentów o krematoriaxh i tego typu podobnych a przed oczami staje mi taki Janusz z Grażyną którzy nie potrafią prowadzić dyskusji. Oczywiście deptak wszędzie w centrum to przesada ale biorąc pod uwagę jakie poglądy na przestrzeń publiczna ma przeciętny Polak to bliżej mi jednak do tych którzy próbują ucywilizowac centrum miasta.
  • Odpowiedz
Jestem ciekawy czy autorzy likwidacji miejsc parkingowych na rzecz donic są mieszkańcami tamtej ulicy?

• Odpowiedz
  • 1
@ropucha_paskowka z pewnością jest skoro pojawiały się argumentum o lewicowych altywistach miejskich cyklistach i temu podobnych zjawiskach świadczących o ograniczaniu roli auta w miastach na zachodzie Europy. Z jakiegoś powodu prawa część polskiej sceny politycznej i ich wyborcy uznali te rozwiązania za część wojny ideologicznej. To coś jak spór o zmiany klimatyczne, niby obiektywnie istniejące zjawisko spowodowane głównie przez człowieka a jednak jest sporem politycznym do tego stopnia że się to
  • Odpowiedz
@UgAnDuS85: Gorzów jedna wielka chujnia, przez tyle lat nie robione nic, jak już zaczęte to wszystko na raz, teraz jeszcze wprowadzili zakaz sprzedaży alkoholu po godzinie 23, wieczorem w weekendy nawet nie ma gdzie posiedzieć, idź pan w c--j, potem się dziwią ze miasto emerytów, banków i aptek
  • Odpowiedz
@Baron_Al_von_PuciPusia: Akurat mieszkam w tej okolicy i zabranie miejsc parkingowych w tym miejscu to jest katorga dla wszystkich mobilnych mieszkańców i przedsiębiorców. Gorzów to naprawdę chujnia jeżeli chodzi o miejsce do mieszkania, fajnie że próbują coś zmienić tylko szkoda, że to idzie dalej w kierunku uradowania emerytów.
Poza tym, w internecie najwięcej gadają ludzie którzy właśnie tu nie mieszkają.
A co do tej firmy która robi ten "experimental urbanism" to
  • Odpowiedz
@Sash_a no dokładnie... lata zaniedbań owocują... co z tego że przez ostatnie lata poprawili znacznie bulwary czy kwadrat jak życia tam nie ma. Szkoda bo uważam że miasto miało swój potencjał. Ale to już nie o tym temat. Projekt o którym był post to dramat porażka, ale jedyne o to można sobie ponarzekać już teraz.
  • Odpowiedz
@UgAnDuS85: życie na bulwarach moze bybylo ale jak mam co chwile kitrać a-----l aby nie być lżejszy o pare złoty to wole w domu w-----c 3 sety na jechał i iść spać
  • Odpowiedz