Wpis z mikrobloga

@abraxasss Ok, dzięki. Dzbany na maksa! Już pisałem wielokrotnie, że poziom dziennikarstwa w Polsce (ale nie tylko) spada z roku na rok. W końcu osiągnie masę krytyczną i każdy będzie ich olewał. Przynajmniej mam taką nadzieję, że nas myślących, od tych niemyslacych jest więcej. Chociaż i w to zaczynam powątpiewać... Pozdro.
@szunis: Dziwisz się, że poziom dziennikarstwa jest jaki jest? Stażyści jebią za darmo albo wręcz płacą za to, żeby móc zrobić staż i wpisać go do CV. Mało tego, sporo ludzi to analfabeci wtórni. Na polonistyce, dziennikarstwie i innych humanistycznych kierunkach powinien być większy odsiew. Tak to magistrzy z prawdziwego zdarzenia są wrzucani do jednego wora z magistrami-półgłówkami.
@ririsu12 Nie dziwię się. Powiem Ci więcej, teraz byle kretyn z smartfonem i kontem na IG lub YT nazywa się dziennikarzem, ażeby było śmieszniej - ma po ileś tam tysięcy obserwujących go równych jemu kretynów. Dla mnie dziennikarstwo znajduje się na samym dole drabinki zaufania społecznego już od kilku dobrych lat (od kilku dobrych lat nie oglądam telewizji). Niestety przyszło mi żyć w takich czasach, że muszę każdą interesującą mnie informację sprawdzić
@szunis: Lol, totalnie nie interesuję się piłką nożną, ale wiem, czym jest hat-trick lub spalony, wiadomo, to podstawy. Dziennikarz musi mieć o wszystkim podstawowe pojęcie - w końcu to ktoś, kto zbiera, redaguje i przekazuje informacje, a nigdy nie wiadomo, jaki temat się trafi. Wbrew pozorom to trudny zawód, jak się go chce dobrze i rzetelnie wykonywać.
Nawet któryś z moich prowadzących powiedziedział: "Dobry dziennikarz musi wiedzieć coś o wszystkim i
@Xardax: już miałem cisnąć ciebie i innych, że rozpowszechniają fejka, ale jednak nie xd sprawdziłem wyżej zalinkowany film na twitterze i spojrzałem na godzinę i sobie sam cofnąłem nagrane - poniżej moje foto.

A już miałem wrzucać to na obalenie tego niby fejka ;d
@HHHHHH: @Shagot: @Agemaker: @Ksiadz_Eugeniusz_Makulski: @MalowanyPtak: @w2kn2e: @mirek_kurna: @robcioZS: @szunis: @MadJack47: @Qullion: @yagu6: @kopyw: @
Pobierz
źródło: comment_v0Xna62rr9a03BVFu0YrEAoyAXpD4pRV.jpg
@tamagotchi: Fejk. Nie fejk. Chodziło mi o mentalność naczelnego Satyryka Wrocławia. Z jednej strony "Breslau", a z drugiej strony marsz podczas "Kryształowej Nocy" poczynając od pochodu ulicą Włodkowica wraz z żydami. No chyba, że "czwarta dzielnica" używała nazwę Breslau, to wówczas wszystko by się zgadzało.